Striae striemen
Lichaam behandelingen
Tamara de Boer
Lichaam behandelingen
12/01/2023
2 min
0

Striae Verbergen? Ontdek Hier Hoe Je Een Streepje Voor Krijgt!

12/01/2023
2 min
0

Het winterseizoen brengt niet alleen gezelligheid met zich mee, maar ook een unieke kans om die vervelende striemen op je huid aan te pakken. Als huidspecialiste begrijp ik dat vrouwen tussen de 25 en 45 jaar zich zorgen maken over striae. Maar vrees niet, want met de juiste aanpak kunnen we samen deze strijd winnen. Ontdek hier hoe ons peeling apparaat en microneedling de sleutel kunnen zijn tot een stralende, streepvrije huid.

Waarom in de Winter? 

Omdat je niet met de zon in aanraking komt. Winter is niet alleen het seizoen van dikke truien en warme chocolademelk; het is ook het perfecte moment om striae aan te pakken. Volgens recente statistieken ervaren veel vrouwen een verhoogde mate van zelfbewustzijn over hun huid in de wintermaanden. Met meer dan 60% van de vrouwen die aangeven dat ze zich meer bewust zijn van huidproblemen tijdens deze periode, is het duidelijk dat de winter de ideale tijd is om actie te ondernemen.

Striae: de Feiten en Fabels

Feit: Striae komt niet alleen voor tijdens de zwangerschap. Het kan zich voordoen bij gewichtsschommelingen, groeispurten tijdens de puberteit of zelfs als gevolg van hormonale veranderingen.

Fabel: Striae is onomkeerbaar. Met geavanceerde behandelingen zoals microneedling of een fontein peeling kunnen we effectief de zichtbaarheid van striae verminderen en de huidtextuur verbeteren.

Feit: Hydratatie is essentieel. Een goed gehydrateerde huid heeft meer veerkracht, waardoor het risico op striae vermindert.

Hoe Ontstaat Striae? 

Striae ontstaat wanneer de huid snel uitrekt, waardoor de elastinevezels onder het oppervlak breken. Dit kan gebeuren tijdens zwangerschap, gewichtstoename, groeispurten of zelfs door hormonale schommelingen. Het resultaat? Die kenmerkende strepen die vaak rood of paars beginnen en uiteindelijk vervagen tot een witte kleur.

De Kracht van Fontaine en Microneedling: Hoe Werkt het?

Ons peeling apparaat maakt gebruik van gecontroleerde mechanische exfoliatie om de bovenste lagen huid te verwijderen. Hierdoor wordt niet alleen de textuur van de huid verbeterd, maar het helpt ook om de absorptie van actieve ingrediënten te verhogen. Daarna vibreren we doormiddel van infra rood straling collageen en hyaluron de huid in, dit werkt uitstekend voor de opbouw van nieuwe huidcellen.

Microneedling gaat nog een stap verder. Kleine scherpe naaldjes creëren microscopische openingen in de huid, wat het natuurlijke genezingsproces stimuleert. Dit bevordert de productie van collageen en elastine, essentiële elementen voor een stevige en veerkrachtige huid. Hierdoor komt er opnieuw leven in het gescheurde weefsel en kan het herstellen.

Striae striemen

Wat kun je Verwachten van ons?

Consultatie: We beginnen met een grondige analyse van je huid en een bespreking van je doelen. Samen bepalen we het behandelplan dat het beste bij jou past.

Peeling Sessies: de huid wordt vernieuwd en voorbereid op de microneedling behandeling.

Microneedling: De microneedling sessie volgt, waarbij de huid gestimuleerd wordt om zichzelf te regenereren. Dit is de sleutel tot het verminderen van striae en het herstellen van een gezonde huidtextuur.

Nazorg: We begeleiden je in het nazorgproces, met aanbevelingen voor huidverzorging om het beste resultaat te behouden.

Met onze winterse striae strategie ben je klaar om vol vertrouwen de zomer tegemoet te treden met een betere huid.
Maak vandaag nog een afspraak en ontdek hoe we samen jouw huidverzorgingsdoelen kunnen bereiken. 

Striae mag dan wel een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak en de kracht van onze behandelingen, ben je verzekerd van een mooie, zelfverzekerde huid.

Nieuwsgierig geworden naar onze striae aanpak? 

Boek een vrijblijvend adviesgesprek en wij kijken graag met je mee.

Boek hier jouw afspraak

Reacties
Categorieën