schaamlipcorrectie

Bij sommige vrouwen steken de binnenste schaamlippen verder uit dan normaal. Na de bevalling kunnen de binnenste schaamlippen groter worden, maar het kan ook simpelweg komen door hoe deze ontwikkeld zijn in de puberteit.

Een schaamlipcorrectie wordt uitgevoerd wanneer de binnenste schaamlippen ongemak en pijn veroorzaken. Evengoed wordt deze operatie uitgevoerd uit esthetisch oogpunt.
Een schaamlipverkleining zorgt voor een betere verhouding tussen beide schaamlippen en tussen de buitenste en binnenste schaamlippen.
Te grote binnenste schaamlippen kunnen last geven bij bijvoorbeeld sporten, strakke kleding, fietsen of paardrijden.
Een schaamlipcorrectie is een eenvoudige ingreep met een snel herstel.

De behandeling

Na het aftekenen wordt het gebied lokaal verdoofd zodat je niks van de ingreep zal voelen.
Wanneer de schaamlippen helemaal zijn verdoofd wordt het overtollige weefsel verwijdert.
De clitoris en bezendingen blijven intact, de gevoeligheid van de erogene zone verandert dus niet.
De bloedvaatjes worden dichtgebrand en de schaamlippen worden dicht gehecht.


Indicaties

Last tijdens lopen, sporten, fietsen of seks

Last met strak zittende kleding of naden in kleding

Om symmetrie terug te brengen aan de schaamlippen

Zelfverzekerd gevoel te geven wanneer het je belemmert in je zelfvertrouwen


Contra indicaties 

Te kleine binnenste schaamlippen

Te weinig vetweefsel in je buitenste schaamlippen. Dan kan de arts je aanraden om de buitenste schaamlippen op te vullen met een hyaluronzuur filler of met lipofilling.
Door de buitenste schaamlippen op te vullen worden de binnenste schaamlippen meer beschermd, hierdoor kunnen jouw klachten verdwijnen.


Resultaat

Direct na de operatie zijn de schaamlippen gezwollen, je kunt enig bloedverlies hebben. De dag na de ingreep kan de zwelling toenemen, ook kun je last hebben van bloeduitstortingen.
Je kunt de zwelling wat wegnemen door zoveel mogelijk op een opgerolde handdoek te zitten en in de eerste 2 dagen ieder uur te koelen voor 10 minuten.
Na 2 weken zijn de meeste klachten afgenomen.
Je mag eventueel ongemak bestrijden met paracetamol.

 Littekens van de een schaamlipcorrectie (binnenste labia) zijn nauwelijks zichtbaar. Dit weefsel geneest snel.
Aan de gevoeligheid van de schaamlippen verandert niets.


Boek eerst altijd een vrijblijvend consult

Boek een consult
Eerst boek je een telefonisch consult, daarna kunnen we een fysiek consult inplannen.

Veelgestelde vragen Schaamlip correctie

Hoe kan ik me voorbereiden op een schaamlip correctie?

Wij begrijpen dat een schaamlipcorrectie een gevoelig onderwerp is. Daarom heb je voorafgaand een consult gesprek met de arts die je eventueel zal behandelen. Tijdens dit consult luistert de arts naar je wensen, worden de mogelijkheden en het te verwachten resultaat besproken. Er worden medische vragen gesteld en bij wederzijdse goedkeuring kan de behandeling worden ingepland.

Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden voornamelijk aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken.

Wat moet ik doen na de behandeling?

De nazorg van een schaamlipcorrectie kent enkele aspecten:

Wij raden het sterk af om zelf auto te gaan rijden na een behandeling, zorg ervoor dat iemand je naar huis brengt;
Je moet het gebied goed koelen na de ingreep. De icepack mag niet bloot op de schaamlippen gehouden worden, hier moet altijd een gaasje of handdoek tussen zitten;
Je mag niet sporten voor 6 weken;
Niet naar een sauna of onder de zonnebank voor minimaal 6 weken;
Je mag geen seks voor minimaal 6 weken.

Zodra je een schaamlipcorrectie ondergaat moet je rekening houden met een hersteltijd. De schaamlippen zijn na de behandeling gezwollen en gespannen. Er kunnen ook blauwe plekken en bloeduitstortingen verschijnen. De schaamlippen kunnen iets nabloeden. Dit is heel normaal en trekt na een paar dagen weg. Na enkele maanden is het echte eindresultaat te zien. Door de verfijnde techniek zijn er vaak na de schaamlipcorrectie geen sporen te zien van de ingreep. Het is belangrijk om het gebied goed hygiënisch te houden om een infectie te voorkomen.

Is het resultaat blijvend?

Het resultaat van een schaamlipcorrectie is blijvend. Enkel wanneer je zwanger wordt kunnen de binnenste schaamlippen door de hormonen weer gaan groeien.

Is het litteken zichtbaar?

Na een schaamlipcorrectie is er in de meeste gevallen weinig tot geen litteken meer zichtbaar na de ingreep.

Wanneer mag ik me weer scheren na de behandeling?

Wij raden het aan om minimaal tot 6 weken na de ingreep niet te scheren, te harsen of te laseren. Je wil zo veel mogelijk risico vermijden dus wacht hiermee tot na 6 weken.

Wordt een schaamlip correctie vergoed?

Dat is afhankelijk van jouw zorgverzekering. In de meeste gevallen wordt een schaamlipcorrectie niet vergoed door de verzekering. Slechts in enkele uitzonderlijke gevallen wordt een ingreep vergoed. Controleer dit bij je verzekeraar.

Wanneer mag ik weer gaan sporten?

Het is belangrijk om goed je rust te nemen na de ingreep. Wij raden aan om minimaal 6 weken te wachten met sporten (dus ook met fietsen).

Kan mijn gevoel veranderen na een schaamlipcorrectie?

Bij een schaamlipcorrectie houden we altijd rekening met bijvoorbeeld je clitoris en het gevoel van je vagina. Wij komen niet in de buurt van de clitoris.

Tarieven


Schaamlipcorrectie                                                                                   Vanaf €  650