De CO2 laser wordt daarom ook actief ingezet bij het verminderen van rimpels, het verstrakken en egaliseren van de huid en het verkleinen van poriën.

De fractionele CO2 laser is fantastisch in te zetten als u huidveroudering wilt aanpakken. De CO2 laser wordt daarom ook actief ingezet bij het verminderen van rimpels, het verstrakken en egaliseren van de huid en het verkleinen van poriën. 

De CO2 laser is een behandeling met weinig complicaties, het is veilig en zeer doeltreffend. De resultaten zijn snel zichtbaar en de herstelperiode is relatief kort.

Deze geavanceerde techniek “resurfacing” zorgt ervoor dat er geen thermische schade plaatsvindt. Het gezonde weefsel rondom deze ruimtes zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces begint.
Het resultaat is een mooie, egale en stralende huid!

De behandeling

De CO2 Laser straalt licht uit van 10.600 nanometer wat zich richt op het vocht in de huid. 

Door het afgeven van de impuls wordt energie van de CO2 laser aangemaakt die het vocht in de huid zal laten verdampen en gangen maakt in de vorm van een raster.
De laserstraal van de CO2 laser dringt tot diep in de dermis. Hierdoor worden eveneens de fibroblasten geactiveerd waarbij de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd.
U wordt 1 uur van tevoren verwacht, zodat de verdovingscrème aangebracht kan worden.


Indicaties

Pigmentatie

Acne- en chirurgische littekens

Grove poriën

Licht- en zonbeschadigde huid

Fijne lijntjes en rimpels

Slappe huid

Striae of zwangerschapsstriemen

Oneffenheden van de huid

Verstrakking van de verslapte huid boven de knieën en bovenarmen


Contra indicaties 

Zwangerschap en borstvoeding

Actieve koortsblaasjes, herpes simplex of wratten in het te behandelen gebied

Gewonde, zonverbrande huid in het te behandelen gebied

Slikt u medicijnen? Meld dit bij ons zodat wij kunnen kijken of een behandeling mogelijk is

Geschiedenis van bestralingstherapie in het te behandelen gebied


Herstel

De CO2 laser is een intensieve behandeling waarbij 1 tot 3 behandelingen uitgevoerd moeten worden om een optimaal resultaat te bereiken.

Direct na de behandeling zal de huid rood en gezwollen zijn. 

De huid kan aanvoelen alsof deze verbrand is en er ontstaan kleine korstjes. Deze korstjes vallen er na enkele dagen af, waarna de huid zich zal gaan vernieuwen.
Na gemiddeld 1 à 2 twee weken is de huid weer hersteld. Het eindresultaat ziet u 3 tot 6 maanden na de behandeling.


Voor deze behandeling boek je altijd eerst een consult

Boek een consult
Dit eerste consult is telefonisch, waarna we een fysiek consult kunnen inplannen.

Resultaten

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Meer resultaten zien?

Veelgestelde vragen CO2 laser

Voor wie is de CO2 laser behandeling minder geschikt?

Voor cliënten met een donkere huid is de behandeling minder effectief, omdat het hyperpigmentatie kan veroorzaken. Er wordt dan ook geadviseerd om bij een donkere huid een chemische peeling in te zetten of een andere intensieve behandeling, zoals microdermabrasie.

Wordt de CO2 laserbehandeling vergoed?

Helaas worden de meeste behandelingen niet vergoed wanneer de behandelingen vallen onder cosmetische ingrepen. Echter kan een verzekeraar soms de behandeling vergoeden bij acne. U hebt daarvoor wel een speciale verzekering moeten afsluiten. Wij kunnen dit in geen geval garanderen. Het is dan ook wijsheid om de polisvoorwaarden te controleren. De arts kan u hierover informeren. De kosten dient u per pin of contant eerst zelf te betalen. Bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

Mag ik in de zon na de CO2 laser?

Bij het ondergaan van een CO2 laser behandeling mag u absoluut minimaal 6 tot 8 weken voor aanvang en na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank. Daarnaast is het erg belangrijk een anti-zonnebrandcrème SPF50 te gebruiken.

Wat zijn de risico’s?

Bij de CO2 laser is de kans op complicaties gering. Net zoals bij andere laser behandelingen wordt er gebruik gemaakt van veel warmte. Is er teveel warmte, dan kunnen er brandwonden ontstaan. Het is belangrijk om dit te melden bij de arts. Bij het ontstaan van brandwonden kan er kleurverschil optreden wat enkele maanden kan aanhouden. Na de CO2 laser mag u een tijd niet in de zon en niet onder de zonnebank. De arts zal u hier tijdens het consult uitgebreid over informeren.

Wanneer wordt de CO2 laser niet uitgevoerd?

Mocht u last hebben van actieve herpes wordt er geen behandeling uitgevoerd.

Hoe bereid ik me voor op een CO2 laserbehandeling?

Het is belangrijk om 6 tot 8 weken voor aanvang niet onder de zonnebank te gaan of in een andere vorm van zon te genieten. Mocht u vitamine A smeren, wordt het aangeraden hier 3 dagen voor aanvang mee te stoppen. U dient er rekening mee te houden dat u na de CO2 laserbehandeling een hersteltijd van ongeveer 2 weken heeft. Plan dus geen belangrijke afspraken direct na de behandeling in.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Oppervlakkige rimpels en kleine onregelmatigheden van de huid kunnen met de CO2 laser al na 1 behandeling verdwijnen. Bij diepere rimpels en (acne)littekens zijn soms 3 sessies vereist, dit met een tussentijd van 1 maand. Huidverbetering treedt op gedurende de maanden, waarbij collageen na ongeveer 3 maanden weer wordt aangemaakt.

Is de CO2 laser pijnlijk?

De CO2 laser behandeling kan als pijnlijk worden ervaren. Na het reinigen van de huid worden de ogen beschermd met een speciale laserbril. De laserkop wordt in een rustig tempo over de huid geschoven, waarbij een hard tikje tegen de huid en een warm branderig gevoel waarneembaar is. Sommige plekjes, zoals rondom de ogen en de bovenlip, zijn wat meer gevoelig tijdens de behandeling.

Hoe ziet mijn huid eruit na een CO2 laser?

De huid ziet er rood uit en kan wat branderig aanvoelen. U krijgt thuisproducten mee die u dient te gebruiken. Na een paar dagen zullen korsten ontstaan en deze kunnen tot 2 weken blijven. Het behandelde gebied gaat ook flink zwellen en er kan wondvocht uitkomen. Als de korsten eraf zijn dan is de huid rood / roze en dit zal ook enkele weken zo blijven. Tot 3 maanden na de behandeling moet de huid goed beschermd worden tegen de zon met minimaal factor 50.

Tarieven

Kleine zone vanaf                                                                                                         Vanaf      €  550

Normale zone vanaf                                                                                                    Vanaf       €1250

Extra zone                                                                                                                                     €   250

Na een normale zone