ooglidcorrectie veghel

Veel mensen krijgen last van hangende bovenoogleden of wallen onder de ogen.
Beide kunnen we verhelpen met een chirurgische ingreep.

Een overschot aan huid bij de bovenoogleden kan zorgen voor een oudere en vermoeide blik. De huid van de oogleden is zeer dun en kan naarmate de tijd haar elasticiteit verliezen. Wanneer de huid ouder wordt, verslapt het onderhuidse bindweefsel en kan het onderliggende vetweefsel naar voren worden geduwd. Dit kan klachten geven zoals een beperking van het zicht, hoofdpijn en een zwaar gevoel rondom de ogen.

De wallen worden in veel gevallen veroorzaakt door vochtophoping of door het afzakken van het plaatselijke vet rondom de ogen. Daarnaast zal de kringspier rondom de ogen in de loop der jaren afnemen, waardoor het onderooglid losser komt te liggen.


 In het verleden hebben we hier de PlexR oftewel plasma voor ingezet, maar vanwege de complicaties die we in het verleden hebben gezien verkiezen we deze methode niet meer.

De behandeling

Vooraf aan de behandeling zullen de oogleden worden afgetekend, plaatselijk verdoofd en gedesinfecteerd.

Voor de bovenoogleden worden de snijlijntjes in de oogplooien getekend. Het overschot aan huid en spier worden verwijderd met eventueel een te veel aan vetweefsel.

Voor de onderoogleden wordt er vlak onder de onderste wimperrand gesneden. Het overtollige huid en vet wordt verwijderd. Wanneer de kringspier verslapt is, wordt deze hoger vastgezet zodat het ooglid wat gelift word.

 Na de ingreep zal de huid worden dicht gehecht en afgeplakt.

Een bovenooglidcorrectie kan tussen de 30 en 45 minuten duren. Een onderooglidcorrectie duurt gemiddeld 1 uur.


Indicaties

Hangende oogleden

Verminderd zicht

Hoofdpijn door hangende oogleden

Vermoeide, droevige, boze of ouder uitziende blik

Prominente aanwezigheid van wallen

Overtollig huid rondom de oogleden


Contra indicaties 

Antistollingsmedicatie

(tijdelijk stoppen)

Zwangerschap of borstvoeding


Resultaat

Na een ooglidcorrectie behandeling kun je de kliniek vaak binnen een uur weer verlaten

De hechtingen bij een ooglid correctie zijn niet oplosbaar, dit zorgt voor een mooier resultaat. Deze worden na 7 tot 14 dagen in de kliniek verwijderd.

Zwemmen en make-up aanbrengen worden ten zeerste afgeraden totdat de hechtingen zijn verwijderd. Douchen mag, maar zorg dat u uw oogleden bedekt en droog houdt. Dit is bevorderlijk voor een mooie genezing. Werken is toegestaan, maar vermijd het tillen van zware voorwerpen vanwege de druk die op de ogen kan komen staan.Boek eerst altijd een vrijblijvend consult

Boek een consult
Eerst boek je een telefonisch consult, daarna kunnen we een fysiek consult inplannen.

Resultaten

ooglid correctie veghel beau dor
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
ooglid correctie veghel beau dor
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
ooglid correctie veghel beau dor
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
ooglid correctie veghel beau dor
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Meer resultaten zien?

Veelgestelde vragen ooglidcorrectie

Waar dien ik rekening mee te houden voorafgaand aan de behandeling?

Voordat je de behandeling ondergaat, is het goed te beseffen dat de ooglidcorrectie vooral de eerste paar dagen nog invloed kan hebben op jouw dagelijks leven. Wanneer je kinderen hebt, is het sterk aan te raden om iemand anders de dag na de ingreep op te laten passen.

Stop minimaal twee weken voor de behandeling met roken. Nicotine vernauwt bloedvaten, waardoor dit het genezingsproces van de ooglidcorrectie verstoort;
Stop vijf dagen voor de behandeling met het drinken van alcohol. Alcohol verdunt het bloed en kan leiden tot bloedingen tijdens of na de ingreep;

Ook dient er geen make up en sieraden gedragen te worden tijdens de behandeling.
Tevens vragen we om niet alleen naar huis te reizen na de behandeling. Zorg altijd dat je begeleiding bij hebt.

Gebruik jij bloedverdunnende medicijnen? Overleg met jouw huisarts om hier tijdelijk mee te stoppen. Net als het alcoholgebruik kan dit leiden tot bloedingen en complicaties tijdens of na de ooglidcorrectie behandeling.
Tevens zullen wij je vragen tijdelijk te stoppen met de volgende medicatie: Cumarine, Marcoumar, Sinaspril, Ascal, APC en Asperine.

Is het resultaat levenslang?

Het resultaat van een ooglid correctie is langdurig, maar ook afhankelijk van het verouderingsproces van jouw huid. Mocht in de loop der jaren het huid verder afzakken, dan kan een nieuwe correctie worden uitgevoerd. In de praktijk zien we dat dit pas tussen 5-10 jaar nodig is, als dit al nodig is.

Zijn er mogelijke complicaties?

Onze artsen voeren jaarlijks honderden ooglidcorrecties uit, maar zoals bij alle chirurgische ingrepen zijn er enkele risico’s op complicaties. Gelukkig komen deze maar zelden voor. Enkele complicaties die voor kunnen komen zijn nabloedingen en infecties. In beide gevallen word aangeraden om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen.
Complicaties zoals het tijdelijk moeilijk openen en sluiten van oogleden, roodheid en zwellingen zijn normaal. Deze trekken binnen enkele dagen tot weken weg.

Wanneer wordt een boven ooglidcorrectie vergoed?

In sommige gevallen is het mogelijk om een beroep te doen op een ooglidcorrectie vergoeding. Het is belangrijk dat je dit altijd samen met de zorgverzekeraar regelt. Voor een vergoeding heb je namelijk eerst een medische indicatie nodig van een arts. Deze moet aan één van de volgende twee voorwaarden voldoen:
– Er is sprake van verslapte of verlamde bovenoogleden door een geboorteafwijking of chronische ziekte die vanaf de geboorte al wordt meegedragen;
– Er is sprake van een ernstige gezichtsveld beperking. Concreet betekent dit dat de onderrand van het bovenste ooglid (of huidplooi) bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil hangt (Zorgwijzer, 2023).

Bij een vergoeding heb je recht op het consult, de ingreep van een bovenooglidcorrectie en de nacontrole.

Het is belangrijk om altijd de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar voor de eisen. Vraag de arts om een verwijzing en laat de zorgverzekeraar deze goedkeuren. Wanneer dit niet gebeurt, heb je ook geen recht op een vergoeding.

Wordt een onder ooglidcorrectie vergoed?

Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed door een zorgverzekering. Deze behandeling wordt namelijk niet gezien als een medisch noodzakelijke ingreep. Een onderooglidcorrectie valt onder een cosmetische ingreep.

Hoe lang moet ik koelen na een ooglidcorrectie?

Wij verzoeken je om de oogleden na de ingreep de eerste 3 dagen om de 10 minuten te koelen. Dit kun je doen met de speciale koelbril die je na de ingreep meekrijgt. Plaats de gazen tussen de ogen en koelbril voor optimale bescherming. Neemt de roodheid na 3 dagen af? Dan adviseren we om het koelen nog 3 á 4 dagen vol te houden. Het is voldoende om dit enkele keren per dag uit te voeren.

Hoe lang duurt de zwelling na een ooglidcorrectie?

De hersteltijd van een ooglidcorrectie verschilt per persoon. Over het algemeen verdwijnt de zwelling bij een bovenooglidcorrectie na 1 á 2 weken. De hersteltijd van een onderooglidcorrectie duurt iets langer. De zwelling trekt hier vaak na 2 á 3 weken weg.

Ik ben zo bang dat ik dadelijk mijn oogleden niet meer kan sluiten, kan dit voorkomen?

Het kan zijn dat je direct na de ingreep de oogleden tijdelijk niet zo fijn kan sluiten. Dit is normaal en kan enkele weken aanhouden. Tijdens de ingreep is vet en spierweefsel weggehaald en dit dient te herstellen. Dit heeft niets te maken met het niet meer kunnen sluiten van de ogen omdat er gewoonweg teveel weefsel is weggehaald. Door onze ervaring komt dat niet voor. Geef het herstel een aantal weken de tijd en je zal zien dat de spieren weer hersteld zijn en je de ogen weer kan sluiten zonder dat het zwaar aanvoelt. Bij vragen mag je altijd contact opnemen met ons noodnummer.

Hoe lang mag ik niet in de zon na een ooglidcorrectie?

Na het ondergaan van een ooglidcorrectie raden we aan om de eerste 6 weken je ogen zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon. Ontkom je niet aan de zon? Dan raden we aan om de littekens te beschermen met een zonnebril en een goede zonnebrandcrème. Zo loop je het minste risico op beschadigingen.

Waar kan ik nog meer rekening mee houden na de ingreep, voor een perfect resultaat?

Na een ooglidcorrectie raden we ten strengste af make-up te dragen, zolang de hechtingen nog niet verwijderd zijn. Als de hechtingen na een week verwijderd zijn, is het weer toegestaan make-up aan te brengen. Doe dit wel voorzichtig. Daarbij adviseren we je ook om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van make-up. Na 1 á 2 maanden zullen de oogleden helemaal hersteld zijn.

Daarnaast adviseren wij propere kussenslopen en rugslapen. Zo lig je niet op de littekens en kan alles netjes genezen.

Tarieven


Bovenooglidcorrectie                                                                                          €  850

Onderooglidcorrectie                                                                                          €1500

Boven- en onderooglidcorrectie                                                                        €2350