anti zweet botox

Bij overmatig zweten kan door middel van injectie het zweten worden verminderd of volledig stil worden gelegd.
Botuline toxine werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels, voorhoofd, voeten of handen.

Het elimineren van enkele percentages zweetklieren heeft geen gevolgen voor het afkoelingsvermogen van uw lichaam. Je zal dus niet ergens anders opeens meer gaan zweten of schade aanrichten aan je lichaam.

Daarnaast hebben we een laser behandeling tegen overmatig zweten met blijvend resultaat, de MiraDry behandeling.
Deze behandeling werkt echter alleen voor de oksels.
Kijk daarvoor onder het kopje "Laserbehandelingen".

De behandeling

Botuline toxine blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren.
.

Het is belangrijk dat je het te behandelen gebied scheert voor de behandeling. 

Er is geen verdovingscrème nodig.
De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.


Indicaties

Oksels

Voorhoofd

Handen

Voeten


Contra indicaties 

Zwangere vrouwen

Vrouwen die borstvoeding geven

Mensen met bepaalde spier- of zenuwaandoeningen

Verder zijn er geen bijwerkingen bekend van het gebruik van Botuline toxine bij anti-transpiratie behandelingen.


Resultaat

Er is geen herstel nodig.

De eerste keer heb je 4 tot 6 maanden plezier van een Botuline toxine anti-transpiratie behandeling.
Het effect van een vervolgbehandeling houdt 8 tot 12 maanden aan.


Boek eerst altijd een vrijblijvend consult

Boek een consult
Eerst boek je een telefonisch consult, daarna kunnen we een fysiek consult inplannen.

Resultaten zien?

Veelgestelde vragen anti zweet

Waarom zweten we?

Er zijn verschillende termen voor overmatig zweten, waarvan hyperhidrose de bekendste term is. Wanneer iemand zweet, wordt er door de zweetkliertjes vocht afgescheiden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten zweetkliertjes, die overal op de huid voorkomen. Het gaat om eccriene en apocriene zweetklieren.

Welke klieren kunnen zorgen voor overmatig zweten?

Zweten doen we niet zomaar. Het heeft namelijk een functie. De eccriene zweetklieren heeft u over het gehele lichaam. Ze zijn bedoeld om de lichaamstemperatuur in stand te houden. Wanneer het te warm wordt, gaan deze eccriene zweetklieren harder werken en gaat ze zweet produceren. Omdat de huid dan nat wordt, kan deze beter afkoelen. Daarnaast hebben deze zweetklieren nog een functie: ze houden onder andere de handpalmen vochtig. Hierdoor heeft u meer grip bij het vastpakken. Wanneer u erg zenuwachtig bent, kunnen de eccriene huidkliertjes in de handpalmen en in het gezicht extra gestimuleerd worden. Handen kunnen hierdoor ook te vochtig worden, waardoor grip juist minder wordt.

In tegenstelling tot eccriene zweetklieren komen apocriene zweetklieren niet overal over het lichaam voor. Deze zweetklieren beperken zich tot de oksels, huid rond de anus en de huid rond de tepels. Deze klieren zorgen voor de bekende zweetgeur. Wanneer het zweet zich nog in het lichaam bevindt, is dit geurloos. Als iemand echter gaat zweten en het zweet zit op de huid, wordt dit zweet door bacteriën afgebroken. Deze bacteriën zorgen ervoor dat het zweet wordt omgezet in de karakteristieke zweetgeur. Deze apocriene zweetklieren worden in het lichaam ontwikkeld in de puberteit, onder invloed van hormonen. Deze hormonen bestaan namelijk nog niet bij kinderen.

Wat veroorzaakt overmatig zweten?

Normaal gesproken gaat iemand zweten als gevolg van een verhoogde temperatuur van het lichaam. De zenuwen ontvangen een signaal dat de lichaamstemperatuur hoger wordt. De zweetklieren gaan om deze reden zweet produceren. Meestal is de oorzaak van overmatig zweten of hyperhidrosis onbekend. Het is normaal dat iemand zweet produceert, ook wanneer er geen inspanning is. De apocriene zweetklieren zullen namelijk vanaf de puberteit zweet produceren. Indien er niet bekend is wat de oorzaak is van het overmatig zweten, wordt gesproken van primaire hyperhidrosis.

Er wordt gesproken van overmatig zweten, wanneer er meer zweet geproduceerd wordt dan nodig is om het lichaam op een gezonde temperatuur te houden. Het is ook mogelijk dat er sprake is van aandoening. Men spreekt dan van secundaire hyperhidrosis. De volgende aandoeningen kunnen leiden tot secundaire hyperhidrosis:

Tuberculose
Hartziekten
Kanker
Psychiatrische aandoeningen
Longaandoening
Overmatige activiteit van de schildklier

Hoe kunt u overmatig zweten herkennen?

Er zijn verschillende manieren om te herkennen als u meer zweet dan ‘normaal’ zou zijn. Hier zijn verschillende symptomen voor:

Er wordt ook bij lage lichaamstemperaturen continu zweet geproduceerd, zelfs bij weinig inspanning of geen inspanning.
Ook ’s nachts kunt u last hebben van zweetaanvallen.
U heeft bij de voeten (vaak) last van schimmelinfecties.

Tarieven

Botox tegen zweten                                                                                             €600

Miradry Anti zweet (definitief)

1e behandeling                                                                                                       €1499
2e behandeling                                                                                                       €1000