draadlift pdo draden aptos

Een draadlift is een zeer effectieve en revolutionaire behandeling waarmee de huid verstrakt en gelift wordt zonder dat hier een operatie zoals aan klassieke facelift voor nodig is.

Naarmate je ouder wordt, maakt de huid minder elastine en collageen aan waardoor de huid verslapt raakt.

Aptos draden zijn een soort hechtdraden die met een canule onder de huid worden aangebracht. In de huid zorgen de draden voor elastine en collageen aanmaak. Elastine is een eiwit dat voorkomt in bindweefsel en het zorgt ervoor dat de huid terugkeert naar zijn of haar oorspronkelijke vorm en de huid zijn stevigheid behoudt. Collageen is ook een eiwit dat zich van nature in ons lichaam bevindt en verantwoordelijk is voor de stevigheid van je huid.

De behandeling

De huid wordt gedesinfecteerd en de delen die gelift worden zal de arts aanstippen. Hierna wordt het gebied plaatselijk verdoofd zodat je weinig tot niets van de ingreep zal voelen. Nadat de verdoving is ingewerkt wordt er een kleine incisie in de huid gemaakt. Met een canule worden de Aptos draden onder de huid aangebracht en de huid strak getrokken. De kleine incisie gaatjes worden dicht gemaakt met hechtpleisters. Doordat de incisie gaatjes zo klein zijn, zal er na de behandeling amper tot geen litteken zichtbaar zijn.

De behandeltijd van de ingreep duurt tussen de 30 en 60 minuten. Dit is afhankelijk van het gebied waarvoor je komt en de hoeveelheid draden die er nodig zijn.


Indicaties

Onderkin

Hals

Neus

Wenkbrauwen

Facelift

Strakkere kaaklijn


Contra indicaties 

Zwangerschap

Borstvoeding

Enkel na consultatie en overleg medische gegevens


Resultaat

 Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag het gebied koelen met bevroren erwten. Je mag na de Aptos draadlift niet bukken en/of zwaar tillen. Je mag na de behandeling geen gezichtsbehandelingen inplannen tot na de controle afspraak.

Een draadlift geeft gemiddeld een lang resultaat.
Aptos draden zijn een vorm van hechtdraden en lossen vanzelf op onder de huid. De draden zullen gemiddeld na 18 maanden oplossen, dit verschilt per persoon.

Het resultaat van de collageen en elastine aanmaak zal langer zichtbaar zijn, dit kan enkele jaren mee gaan.


Boek eerst altijd een vrijblijvend consult

Boek een consult
Een consult is gratis

Reviews lezen?

Veelgestelde vragen aptos draadlift

Hoe kan ik me voorbereiden op een draadlift?

Er is geen uitgebreide voorbereiding nodig voor een Aptos draadlift. Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

De nazorg van een Aptos draadlift kent enkele aspecten:

Wij raden het sterk af om zelf na de ingreep naar huis te rijden. Zorg er dus voor dat je begeleiding bij je hebt of iemand die je wegbrengt en ophaalt.

Je dient na de behandeling op je rug te slapen, de draden moeten zich namelijk gaan nestelen in de huid en mogen niet verplaatsen. Na drie tot vier weken zijn de draden genesteld in de huid en wordt er een controle afspraak ingepland met de arts.

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag het gebied koelen met bevroren erwten. Je mag na de Aptos draadlift niet bukken en/of zwaar tillen. Je mag na de behandeling geen massages of gezichtsbehandelingen inplannen tot na de controle afspraak.

De incisie gaatjes zijn erg klein maar wij raden het altijd aan om litteken crème te gebruiken wanneer deze dicht genezen zijn om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek.

Kan deze behandeling onder algehele narcose worden uitgevoerd?

Het is bij ons niet mogelijk om een Aptos draadlift onder algehele narcose uit te laten voeren. Algehele narcose heeft grote impact op je lichaam wat niet nodig is bij deze ingreep, daarnaast komen er veel meer risico’s kijken bij algehele narcose dan bij plaatselijke verdoving.

Hoe lang duurt een zwelling na de Aptos draadlift behandeling?

De hersteltijd van een draadlift verschilt per persoon. De meeste zwelling verdwijnt na een paar dagen. Daarna zal het langzaam verder afnemen en verdwijnt de zwelling na één á twee weken. Na drie tot vier weken zijn de draden genesteld in je huid en wordt er een controle afspraak gepland.

Hoe lang blijft het resultaat van een Aptos draadlift?

Hoe lang het resultaat blijft verschilt per persoon en is afhankelijk van je lichaam. Gemiddeld blijft het resultaat 3 tot 5 jaar zichtbaar.

Tarieven


10 draden Visage Excellence                                                                               €1500

2 Light Lift draden                                                                                                 €1250