oorlelcorrectie

In sommige gevallen zorgt een vergrote of verslapte oorlel voor een cosmetisch ongewenst resultaat.

De huid van de oorlel kan naarmate de leeftijd verslappen en groter worden. We kunnen de oorlel dan verkleinen.
Het kan ook zijn dat een gaatje van de oorbel uit gelubberd of uitgescheurd is.
We kunnen door middel van een correctie de oorlel corrigeren en eventueel minimaliseren.
Het is een relatief kleine ingreep met een snel herstel.
Uiteraard wordt de ingreep uitgevoerd door een ervaren arts.

De behandeling

Zodra je voor de ingreep van de oorlel correctie komt, worden de oorlellen eerst gedesinfecteerd. Hierna zal de arts het teveel aan huid van de oorlellen aftekenen. De oorlellen worden daarna plaatselijk verdoofd.
Het stukje huid zal hierna worden weg gehaald en dicht worden gehecht waardoor je weer tevreden bent over de vorm of de grote van je oorlellen. Een oorlel correctie neemt ongeveer 45 minuten in beslag.
Je mag direct na de ingreep weer naar huis.


Indicaties

Verslapte oorlel 

Uit gelubberd of uitgescheurd oorbel gaatje


Contra indicaties 

Antistolling medicamenten

(tijdelijk stoppen)


Resultaat

Het kan zijn dat je oorlellen na de correctie wat trekkerig en beurs aanvoelen. Er kunnen blauwe plekken ontstaan en dis kan een vervelend gevoel geven. Dit is maar van tijdelijke aard en zal na vijf tot tien dagen weg getrokken zijn. Je oorlellen kunnen daarnaast wat gevoelloos aanvoelen.

We raden je aan om de eerste dagen rustig aan te doen. Je mag gewoon gaan werken mits je niet te zwaar tilt in die eerste dagen. Je mag douchen maar zorg ervoor dat je de wond zo droog mogelijk houd. Na 7 tot 10 dagen kom je terug in de kliniek voor controle en worden de hechtingen verwijderd.
Hierna raden we je aan om gedurende 6 weken je oren in te smeren met een SPF 50 zonbescherming, zo geneest het litteken het beste.
Het eindresultaat zal je na 2 tot 3 maanden zien.

Mocht je willen, kun je na een half jaar (opnieuw) gaatjes laten schieten in je oren.


Boek eerst altijd een vrijblijvend consult

Boek een consult
Eerst boek je een telefonisch consult, daarna kunnen we een fysiek consult inplannen.

Resultaten

oorlel correctie veghel beaudor
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
oorlel correctie veghel beaudor
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Meer resultaten zien?

Veelgestelde vragen Oorlelcorrectie

Hoe kan ik me voorbereiden op een oorlel correctie?

Er is geen uitgebreide voorbereiding nodig voor oorlel correctie. Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden voornamelijk aspirines en alcohol bedoeld.
Wij raden het aan om 2 weken voor de ingreep en gedurende het herstelproces te stoppen met roken. Roken zorgt voor meer risico op complicaties en een slechte wondgenezing.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken.

Wat kan ik doen na de ingreep voor een goed herstelproces?

Het kan zijn dat je oorlellen na de correctie wat trekkerig en beurs aanvoelen. Er kunnen blauwe plekken ontstaan en dis kan een vervelend gevoel geven. Dit is maar van tijdelijke aard en zal na vijf tot tien dagen weg getrokken zijn. Je oorlellen kunnen daarnaast wat gevoelloos aanvoelen.

Iedere chirurgische ingreep heeft een hersteltijd, zo ook een oorlel correctie. In principe kun je veel dagelijkse activiteiten weer snel oppakken maar een paar weken nog even met zware inspanning en sporten.

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek.

Is er kans op complicaties?

Complicaties tijdens een oorlel correctie komen vrijwel nooit voor.

Het kan zijn dat er zwellingen, blauwe plekken en bloeduitstortingen optreden na de behandeling. Dit is een normale reactie en trekt na enkele dagen weg. Het kan zijn dat je licht bloedverlies hebt na de ingreep, ook dit is niet zorgwekkend. In een zeer zeldzaam geval kan er keloidvorming en eventueel gevoelsverlies van de oorlel ontstaan. Alle risico’s en bijwerkingen worden tijdens het consult uitgebreid besproken.

Is het mogelijk om een gescheurde oorlel aan elkaar te krijgen?

Ja dat is mogelijk. Er zijn veel verschillende technieken die worden gebruikt bij een oorlel correctie. De arts kan de gescheurde delen door een kleine insnijding weer aan elkaar hechten.

Kan ik met een oorlel correctie mijn oorlellen ook verkleinen?

Ja dat kan. Een oorlel correctie kan plaats vinden vanwege verschillende redenen, zo ook wanneer je oorlellen naar jouw mening “te groot” zijn.

Wordt een oorlelcorrectie ook onder algehele narcose uitgevoerd?

Nee. Wij voeren de ingreep enkel uit onder plaatselijke verdoving. Algehele narcose gaat gepaard met veel meer risico’s die voor deze ingreep onnodig zijn. Daarnaast is het voordeel van plaatselijke verdoving dat je mag eten en drinken voor de ingreep, je hoeft niet op een nuchtere maag te komen en plaatselijke verdoving heeft veel minder impact op het lichaam.

Tarieven


Oorlelcorrectie                                                                                                     €  750