liplift

Heb je smalle lippen en zou je die wat voller willen laten lijken? We hebben daar diverse oplossingen voor zoals een tijdelijke hyaluronzuur filler maar soms is een lip lift de mooiste oplossing.

Wanneer we de bovenlip liften, verkorten we de afstand van de bovenlip met de neus. De lip wordt iets opgetild waardoor het rood van de lippen zichtbaarder wordt. De lip lijkt voller, maar de tanden zijn ook beter zichtbaar.

Het voordeel van een chirurgische liplift is dat het resultaat blijvend is.

Een liplift wordt ook wel een vlinderlift of butterfly lift genoemd. Dit komt doordat de huid vlak onder de neusvleugels verwijdert wordt waardoor het stukje huid wat weggenomen wordt op de vorm van een vlinder lijkt.

Dit is een speciale techniek die door weinig artsen in Nederland wordt uitgevoerd, onze premium arts is gespecialiseerd in deze techniek.

De behandeling

Wanneer je komt voor de ingreep wordt het gebied eerst gedesinfecteerd en het stukje huid wat de arts zal verwijderen wordt afgetekend.

Hierna wordt het gebied lokaal verdoofd en zal de arts vlak onder de neus het overschot aan huid verwijderen.

De huid wordt dicht gehecht en er worden hechtpleisters geplakt.

De behandeling zal ongeveer 45 minuten duren.


Indicaties

Een chirurgische liplift wordt alleen uitgevoerd wanneer de arts denkt dat er voldoende ruimte is en de liplift past bij jouw wensen.

De arts beoordeelt dit tijdens een gratis consult.


Contra indicaties 

Niet voldoende ruimte tussen de neus en lippen.


Resultaat

De hechtingen en de pleisters worden na 1 à 2 weken verwijdert in de kliniek en dan vindt er direct een controle plaats. Er wordt nog een controle afspraak na 3 maanden ingepland indien gewenst.

 Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag het gebied koelen met bevroren erwten. Je mag na de ingreep niet bukken en/of zwaar tillen. We raden het aan minimaal een week je rust te nemen.

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken.

Houdt het zoveel mogelijk uit de zon, gebruik zonnebrandcrème en ga niet onder de zonnebank voor een optimaal resultaat.


Boek eerst altijd een vrijblijvend consult

Boek een consult
Eerst boek je een telefonisch consult, daarna kunnen we een fysiek consult inplannen.

Resultaten

liplift veghel beaudor
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
liplift veghel beaudor
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
liplift veghel beaudor
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
liplift veghel beaudor
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Meer resultaten zien?

Veelgestelde vragen Liplift

Op welke manieren kan ik een liplift laten uitvoeren?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om de lip te liften. Wanneer de ruimte tussen je neus en je lippen te klein is, zal de arts de chirurgische liplift niet aanraden. Eventuele alternatieve behandelingen zijn een liplift met Botox of een filler behandeling, daarnaast kan een Aptos draadlift uit worden gevoerd indien je hiervoor geschikt bent. De arts zal je uitgebreid over de behandelmogelijkheden informeren tijdens een consult.

Hoe kan ik me voorbereiden op de liplift behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden voornamelijk aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Daarnaast adviseren we je om tijdig te stoppen met roken (gebruik daarnaast ook geen nicotine pleisters of kauwgom). Nicotine en roken zorgt namelijk voor een slechtere wondgenezing na de operatie.

Is er een litteken zichtbaar na de liplift?

Het kan zijn dat er een klein litteken ontstaat vlak onder de neus na de ingreep. In veel gevallen zal dit amper tot niet opvallen. Ook al wordt een liplift altijd door deskundige en ervaren artsen uitgevoerd met de beste zorg, hebben wij geen invloed op de wondgenezing van jouw lichaam. We raden je aan om sowieso litteken creme Alhydran te gebruiken.

Kan de ingreep ook onder algehele narcose?

Algehele narcose gepaard gaat met te grote risico’s die niet nodig zijn bij deze ingreep. Daarom verkiezen wij een plaatselijke verdoving boven de algehele narcose.

Hoe lang duurt het genezingsproces?

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van hoe snel je lichaam geneest. Na een week kun je alle lichte dagelijkse bezigheden weer oppakken. Gemiddeld duurt het totale genezingsproces 6 weken en duurt het een jaar voordat je het definitieve eindresultaat hebt.

Hoe lang neem ik vrij van mijn werk?

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Ieder lichaam geneest op zijn eigen manier. De ene persoon is na een week hersteld waar sommige pas na 3 weken hersteld zijn. Daarnaast is het afhankelijk van welk beroep je uitvoert. Bij een zitberoep kun je gemiddeld na een week weer aan de slag terwijl je bij fysiek inspannend werk beter langer vrij kunt nemen. De arts kan je hierin een duidelijk en leidend advies geven.

Tarieven

Liplift / lipcorrectie                                                                                               €1250