Wimperextensions en vocht

Lash  eXtend  lijmspecial

Er zijn drie hoofdfactoren die bijdragen aan de afbraak van de de lijm: hitte, vocht en vette substanties.

De wimperindustrie groeit en ontwikkelt zich. Hetzelfde gebeurt met onze kennis van de producten en hoe we het meest optimale resultaat halen voor onze klanten. Luchtvochtigheid is een onderdeel bij het plaatsen van wimperextensions dat over het algemeen verkeerd begrepen wordt.

 

vocht wimperextensions lijm special

Luchtvochtigheid en vocht. Is het goed, slecht of noodzakelijk? Of misschien alle drie?

In gecontroleerde hoeveelheden kan vochtigheid een essentiële rol vervullen bij het plaatsen van de wimperextensions en ervoor zorgen dat de lijm goed zijn werk doet. Teveel vocht kan ervoor zorgen dat dingen scheeflopen!

 

Vochtigheid op de werkplek

Hier draait het om: Cyanoacrylaat wordt hard/gaat zetten in combinatie met vocht. Teveel vocht tijdens de plaatsing kan ervoor zorgen dat de lijm klonterig of ineens hard wordt, terwijl een gecontroleerde luchtvochtigheid in de behandelruimte helpt bij de snellere aanhechting op de natuurlijke wimper. In onze behandelruimte zorgen wij dan ook voor een juiste luchtvochtigheidsgraad.

Luchtbevochtigers (of ontvochtigers in extreem vochtige klimaten) zijn belangrijke hulpmiddelen om een werkplek optimaal te laten zijn. Een behandelruimte moet een relatieve vochtigheidsgraad (RH) hebben van circa 45-55 procent voor de Lash eXtend lijmen. Hogere waarden kunnen de werking van de lijm versnellen wat aanhechtingsproblemen kan veroorzaken bijvoorbeeld de Lash eXtend Lijm is bij normaal gebruik bij twee seconden droog maar bij een te hoge vochtigheid wordt dat 1 seconde of minder. Dat is waarschijnlijk te weinig tijd om de extension te plaatsen op de natuurlijke wimper. Andersom kan een te droge ruimte ertoe leiden dat de wimpers aan elkaar plakken.

Vochtigheid op nieuwe extensions

Jarenlang dachten we dat we welk vocht dan ook moesten vermijden tot 48 uur na de plaatsing van extensions. Nu weten we dat lijm juist vocht nodig heeft om goed uit te harden. Zonder vocht zouden de extensions niet goed uitharden. De sleutel is om het vocht te beheersen.

Vroeger waren er geen dingen zoals Lash misters of vernevelaars om het hardingsproces beheerst mee af te dwingen. Dit betekende echter niet dat vocht niet de lijm hard liet worden. In de tijd van toen vermeden dames de douche, sauna’s en zweten voor 48 uur omdat dit meteen teveel vocht voor de lijm was voor de pasgeplaatste extensions. Het nat worden (in de douche, het zwembad of de sportschool) veroorzaakt een soort schok op de aanhechting. De schok, of het plots hard worden van de lijm gebeurt wanneer er teveel vocht bij de nog natte lijm komt. Een neveneffect dat “blooming” heet kan ook optreden. Er verschijnt dan een witgrijs stofachtig goedje op de wimpers. In de salons van vroeger werd er de klanten gezegd om 48 uur te wachten. Dit was toen nog een langzame beheerste manier om de lijm langzaam uit te laten harden en in contact te laten komen met het vocht in de lucht. Op deze manier werden de extensions niet te vroeg blootgesteld aan een te grote hoeveelheid vocht en konden zo langzaam laag voor laag uitharden om een heel sterke hechting te krijgen.

 

Nadelen van niet douchen, zwemmen of sporten voor 48 uur zijn:

  • De lijm kan een damp afgeven tijdens het uitharden die irriterend werkt voor iemand met gevoelige ogen
  • Risico op overgevoeligheid en intolerantie voor de lijm is groter door blootstelling aan pas geplaatste lijm voor meer dan twee dagen
  • Als je als klant een vettige huid hebt, kun je jouw oogleden niet reinigen, wat tot gevolg heeft dat de hechtingen in sterkte afnemen
  • De wimperaanhechtingen blijven 48 uur lang gevoeliger voor dingen zoals wrijving en beweging

Vocht in je voordeel gebruiken

We begrijpen nu dat vocht nodig is om de lijm op een beheerste manier uit te laten harden en dat teveel vocht in het begin schadelijk is voor de aanhechting. Nu hebben we het antwoord op de vraag hoe we het uithardingsproces kunnen afdwingen terwijl de aanhechting niet verzwakt. Zo is het niet nodig om de wimpers tot 48 uur lang na plaatsing helemaal droog te houden.

Lash misters zijn nu verkrijgbaar als gereedschap om het plaatsen van de extensions mee af te ronden. Wij zullen deze dan ook direct in gebruik nemen. Deze misters zijn gevuld met waterdruppels die verspreid worden als een zeer fijne waterdamp over de pas geplaatste extensions. Het doel is niet om de wimpers nat te maken of de lijm plotseling te laten uitharden maar om een geringe hoeveelheid vocht rondom de werkplek te verspreiden zodat de aanhechting het vocht kan opnemen dat “het nodig heeft” om volledig uit te harden. De aanhechting neemt het vocht laag voor laag op als een spons. Omdat de lijm laag voor laag uithard, kunnen we rustig de buitenste middenschil van de aanhechting drogen binnen dertig seconden door de mister te gebruiken. Het doel is om dezelfde hoeveelheid beheerst vocht te geven binnen 30 seconden als dat de wimpers in 48 uur zouden krijgen waar er gezegd is dat ze droog gehouden moeten worden.

vocht wimperextensions lijm special

Het uitharden van de lijm voordat onze klanten uit de stoel klimmen maakt dat:

  • Het risico op overgevoeligheden en intoleranties voor dampen te verlagen door ze binnen dertig seconden op te lossen
  • Onze klanten kunnen douchen en sporten op de dag van afspraak
  • Onze klanten een kalmerende behandeling ontvangen aan het eind van de afspraak 😉
  • Onze klanten hun wimperhygiëne op peil kunnen houden door hun wimperlijn dagelijks te wassen. Wij raden de Lash eXtend foam aan, deze is in onze salon verkrijgbaar.

 

Laatste nieuws

NAJAAR AANBIEDING – RESET JE HUID

De perfecte tijd om je huid te ontdoen van de opgebouwde hoornlaag, pigment, vrije radicalen, vocht en lipide verstoringen. RESET JE HUID MET HUIDVERBETERING VAN KLAPP. Pak je huid 2 maal per jaar eens goed aan. U zult na 1 behandeling resultaat zien, echter in een kuurverband is het resultaat verbluffend. In een kuurverband kom je Lees meer…

Soft Surgery

Nieuw op de markt: Soft Surgery Wat is Soft Surgery en welke techniek is nu de meest effectieve? Lees hier de ins en outs: Wat gebeurt er bij deze Soft Surgery behandelingen? De methode werkt op basis van een elektrische spanningsboog met geladen geïoniseerde plasma. De huid wordt puntsgewijs aangeraakt zonder direct huidcontact waardoor de Lees meer…

Kijk hoe onze cosmetisch arts te werk gaat!

Ook benieuwd hoe onze arts te werk gaat? Mounira Mansour van Life is Beautiful liep een dagje mee met onze arts: dr Babak Mahdavian Delavary. dr. Babak staat aangeschreven met een 9.4 en is de PlexR specialist van Nederland. Wil je graag weten wat hij voor jou kan doen of heb je vragen over een behandeling? Neem Lees meer…

0

Your Cart