Je hebt gelijk, het is een doffe ellende. Corona houd voor iedereen wat anders in. Het heeft zijn effect op banen, gezinnen, ondernemers, de zorg, noem maar op.

Ook nu we steeds denken dat de eindstreep in zicht is. Misschien denk je wel: het vaccin is er, nog even volhouden. Of ben je al een tijdje aan het wachten, hopen dat het niet langer duurt omdat je het gewoonweg niet red. Met je bedrijf, je werk, in je gezin of misschien heb je corona van heel dichtbij meegemaakt. 

We zijn er helaas nog niet, we moeten echt nog eventjes volhouden. En ik weet het… de rek is eruit. Onze veerkracht is eruit. Dit geldt voor veel mensen. Ik wil jullie daarom een hart onder de riem steken. Ik denk namelijk dat het heel veel uit maakt hoe je de situaties benadert, hoe bar slecht ze in sommige gevallen ook zijn. Ik denk dat jouw instelling invloed heeft op jouw mentale en fysieke gezondheid (naast beweging en eten, maar dat bespreken we wel een andere keer ;)).

Hoe sta jij in het leven? Ben je positief ingesteld? Kun je dat nu nog steeds? Laat het me gerust weten, ik vind het namelijk heel fijn om met jullie in contact te blijven.

Jouw mindset maakt het verschil in hoe je de klappen kan opvangen.

Ik wil mijn visie met jullie delen en dit is precies de reden waarom ik het volhoud. Misschien helpen deze woorden in zekere mate wel een van jullie. Nu ga ik geen nieuwe dingen vertellen en waarschijnlijk weet een ieder van jullie dit wel, het is soms gewoon alleen even heel fijn om het terug te lezen. Maar ook om te weten: je bent niet alleen. We maken dit met z’n allen mee. Voor de een betekenen de maatregelen en deze pandemie net wat anders dan voor de ander, maar dat het iedereen treft dat is zeker! 

Het jaar vloog voorbij, heb jij dat ook? Weet je hoe dat komt? We vergaten te genieten van mooie momenten, we zijn alleen maar de klappen op aan het vangen. Of we zijn aan het mopperen over de maatregelen, teveel stil aan het staan bij de ellende (en ja, die is er!) Maar… als je vergeet in het moment te leven, vliegt je leven aan je voorbij. Dit geldt vooral voor mijzelf. Mijn taak: proberen stil te staan en daarvoor schrijf ik iedere dag op wat de mooie dingen van die dag zijn. En dat kan iets liefs zijn wat een van mijn kinderen zegt of doet. Of dat kan het fijne zonnetje zijn waarin ik wandel.

Voor diegene die zich juist verveelde: probeer te schakelen en probeer te kijken naar wat je nu in deze tijd mag doen. Ga dat dan ook doen, al is het onder gezond protest, want je hebt nu eenmaal even helemaal geen zin. Ik begrijp je! Op ten duur zal je merken dat het toch best wel prettig is en dat je nog best wat kunt. En weet je.. helaas gaat niemand het voor je doen. Niemand komt naar je toe en komt je letterlijk helpen met iets (nieuws) doen. Jij bent de enige die dit voor jezelf kan doen.

Bewust leven, carpe diem…. hoe doe je dat dan?!

 • Mijn favoriet: Ruim je huis op, ruim je hoofd op. Al die spullen, daar word je onrustig van. Spullen lijden ons af van hier en nu en het maakt ons hebberig. Je ziet het al veel om je heen gebeuren, iedereen ruimt zijn huis, zolder of schuur op. Maar geloof me: het helpt! Ik moest hier echt tijd voor maken, want ja, tijd… heb ik altijd te weinig. Maar ooo… dit verdient tijd. Ik begon er wel met frisse tegenzin aan, maar eenmaal even bezig kon ik niet meer stoppen. Het geeft een heerlijk gevoel nadien. En het kan ook al zoiets zijn als (in mijn geval): dat ene foto album wat altijd bleef liggen of je zolder uitzoeken, weggooien wat weg kan. Maar ook de kleren van je kids uitzoeken.
 • Doe gewoon even lekker helemaal niks. Weer zo’n favoriet van mij. Kom er alleen veel te weinig aan toe. Echt verplicht even een dag helemaal niks: lekker gezond eten en netflixen. Fan-tas-tisch! DOEN. Het ontspant je lichaam en geest, dit zou iedereen gewoon 1 dag in de week moeten doen joh. Het geeft je ruimte om vervolgens weer te voelen wat je eigenlijk echt wil en nodig hebt.
 • Kijk wat er wel kan. Ja die kennen we wel, en toch vergeten we het. Voor mij werkt het als ik het opschrijf. Een bewuste opdracht die ik mezelf gun: als de kids op bed liggen, kan ik die hele agenda weer gaan verzetten of…. ik maak eerst even een lijstje van wat er eigenlijk nog mogelijk is. Hey! Dat valt best mee. Ik kan nog naar buiten met de kids, een fijne frisse neus halen. Ik kan wat meer telefoontjes plegen met diegene waar ik van houd en weet je… begin daar voor de gein eens mee: je dag is zo om! Het is echt gezellig en aan de andere kant van de lijn word het ook gewaardeerd! En wat dacht je van een gezellige bingo, borrel of quiz op afstand organiseren. Ooh.. en creatieve dingen…. jaaa daar is weer tijd voor. Je verwacht het misschien niet, maar zo heb ik mijn (niet zo heel geweldige, maar hey ik vind het leuk) naai machine uit de kast gehaald. Creatief zijn…. in 2020 is het woord creatief een woord met heel veel lading: USE IT.
 • Koester de tijd met elkaar. Voor veel mensen is het leven gehaast, yes voor mij ook. Ook tijdens de corona crisis is hij voor vele ondernemers nog veel gehaaster. Yes wederom voor mij. Maar… wat ik probeer is: alles afwikkelen in zo’n kort mogelijke tijd en dan: ME TIME. Pak de tijd, pak de momenten. Nu kun je! Of ja, je kunt toch niets anders. Ook al moet je het plannen, nu is het mogelijk. Even wel sommige beroepen uitgesloten, want in sommige sectoren zie je juist dat men veeeeel drukker is dan voorheen. Voor die bikkels zeg ik: hou vol! Ben dankbaar dat je in beweging bent en probeer wat momenten voor jezelf in te plannen. Die zijn zo waardevol voor jou, je verdient ze.
 • Geniet van de kleine dingen van het leven. Een lekkere metafoor, maar ga hem eens bewust toepassen. Daar komt mijn dagelijkse lijstje weer, ik schrijf ze op… het helpt mij zo enorm! We hebben in 2020 allemaal gevoelt hoe erg het was dat die knuffel niet meer kon. Dat je je familielid niet meer mocht bezoeken. Corona geeft ons deze les en hard ook! Hoe kwetsbaar is onze gezondheid wel niet. We mogen in onze handen klappen dat we normaal in vrijheid mogen leven. 2020 heeft ons met beide benen op de grond gezet en blijf daar staan. Dat zorgt ervoor dat je bewust in het leven staat. Wees blij met die wandeling (ja, die stomme wandeling geeft je een fris gevoel en een leeg hoofd). Wees blij als die knuffel zo meteen weer mag. Koester je gezondheid.

  Weet je wat ik ook een mooie les vind van de corona crisis?
  Velen van ons werd of word in het leven gezogen: werken en daar willen we wel ons beste beentje voor zetten, voor de kids zorgen, spelletjes spelen want ze moeten ook wat leren toch? Een beetje beweging en eigenlijk 3x in de week sporten is toch wel fijn en gezond, in een schoon en opgeruimd huis leven creëert rust dus dat moet ook. Familie onderhouden, maar ook gezond eten, want een snelle quickfix willen we onze kinderen en onszelf niet voorschotelen en o als we dan nog wat tijd hebben ook nog even afspreken met vrienden. Lekker uit eten, trainingen en vooral ook hard werken want hey, dat is fijn. Ik refereer hierboven even naar mijn eigen leventje… Het is misschien allemaal best wel veel? En dan moeten we er ook nog allemaal van genieten?! Is daar nog tijd voor? Maar heel eerlijk, ik denk dat het leven van veel mensen best wat vraagt. We willen allemaal best veel en dat is normaal, mens eigen en ook hoe de maatschappij is opgesteld momenteel.
  Corona leert ons wel, al is het onder dwang… dat we moeten leren doseren. Balans… oe wat een lastig woord. Het is precies de reden waarom velen van ons de rust ook wel als prettig ervaarde. Daar hoef je je niet voor de schamen, nee. Minder moeten, meer tijd voor jezelf en de mensen om je heen en hey! Draait daar het leven eigenlijk niet om? Om genieten, rust en jezelf fijn voelen. In plaats van: geld verdienen, er goed uitzien, gezond zijn, contacten onderhouden etc etc.
  Begrijp me niet verkeerd hoor… ik heb niet voor niets een beauty instituut: ik weet hoe blij het mensen kan maken om net wat strakker in je vel te zitten of om begeleiding te krijgen naar een gezondere leefstijl of mooiere huid. Zelfs die knappe wimpers en strakke brows van ons maken mensen gelukkig… ja het speelt echt wel mee. Maar don’t forget the basic stuff! Accepteer en ga terug naar de basis. Alleen jij kan dit voor jezelf doen. It’s a lifetstyle!

Het leven gaat maar om een paar kleine dingen, right?

2 thoughts on “Stay positive, stay healthy!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *