Dankzij het nieuwe Alliance brevet dat rollen en kleppen verenigd, levert de endermologie médical een stimulatie af op het oppervlakte van de huid om de natuurlijke fysiologische processen te stimuleren. Een stimulatie die intenser, aangenamer en preciezer is:
  • Opleving van de vloeistofstromen
  • Versnelling van de vascularisatie
  • Stimulatie van de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur
  • Stimulatie van de natuurlijke lipolyse

De endermologie® médical-behandelingen worden uitgevoerd door een opgeleide professional die beschikt over de nieuwste CELLU M6® Alliance – en MOBILIFT M6®-technologieën en maken de behandeling mogelijk van alle vervormingen van het bindweefsel (brandwonden, littekens, fibrose, …), problemen met de bloedsomloop en spierziekten (letsels, spierspasmen, …) op een natuurlijke, pijnloze en zachte manier, zonder bijwerkingen.

Deze behandelingen zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de fysieke symptomen en verschijnselen zoals erythema, verharding, pijn, verlies van de beweeglijkheid van de gewrichten, spierspanning, stramheid, vermoeidheid… Om een snelle terugkeer naar een actief leven te vergemakkelijken.

Sport en beweging

Hoewel het beoefenen van een sport elk jaar een van de belangrijkste voornemens is van de Belgen, zien hun sportactiviteiten er in realiteit heel anders uit…

Lichamelijke of sportieve activiteit heeft nochtans talloze voordelen voor de gezondheid, vooral om de risico’s die zijn gekoppeld aan chronische ziekten te verminderen of te voorkomen. Er is ook aangetoond dat sporten een belangrijke rol speelt tijdens en na de behandeling van kanker doordat het de levenskwaliteit van patiënten verbetert (angst, depressie, slaperigheid, lichaamsbeeld, vermoeidheid, …) en doordat het de kans op terugval vermindert. Gezien de voordelen heeft het ministerie van Volksgezondheid een aantal nationale programma’s en plannen ingevoerd om de bevolking te sensibiliseren en aan te moedigen om meer actief te zijn in hun dagelijkse leven.

Rugpijn

Lumbago, ischias, hernia, lage rugpijn… Rugpijn, vaak beschouwd als de meest voorkomende pijn van deze eeuw, kan indien niet behandeld de levenskwaliteit aantasten.

De oorzaken zijn grotendeels mechanisch en zijn veelvoudig en evolutief. Een sedentaire levensstijl, stress, overgewicht, slechte houding op het werk en thuis, de hele dag achter een computer zitten of staan… Zijn allemaal slechte gewoonten van de moderne samenleving die rugpijn veroorzaken. Een snelle behandeling is dus nodig om te voorkomen dat de pijn erger wordt.

Littekens en brandwonden

Na een operatie, brandwonde, trauma, vormt de huid een litteken door collageen te produceren op de plaats van de wond.

Als dit niet wordt behandeld kan dit natuurlijke proces een echte barrière in de huid creëren, die de uitwisselingen tussen de cellen beïnvloedt. Naast het lelijke aspect kan het litteken ook leiden tot functionele stoornissen zoals het bewegingsbereik beperken, pijn veroorzaken of de werking van sommige organen verstoren…

 

ENDERMOLOGIE® MEDICAL

De drainerende en defibrillerende eigenschappen van de endermologie® medical-techniek werken vroegtijdig pijnloos in op de littekens en brandwonden. In eerste instantie bevordert de werking de afvoer van afval voor een doeltreffende decongestie van de weefsels en voorkomt het de verschijning van verklevingen door fibrose. Vervolgens stimuleert deze behandeling de natuurlijke collageen- en elastineproductie voor een beter littekenproces, met als doel pijn te verlichten en mobiliteit te herwinnen.

Met de endermologie® medical-sessies kunnen alle soorten littekens worden behandeld en kan een nieuwe ingreep worden voorkomen:

– Recente littekens met nog kans op ontsteking
– Oude littekens
– Littekens ten gevolge van chirurgische ingrepen of trauma’s
– Brandwonden, zelfs getransplanteerd
– Na keizersnede
– Sclerodermie

Obesitas en overgewicht

Vandaag wordt algemeen aangenomen dat overgewicht lijdt tot zware cardiovasculaire risico’s en aandoeningen.

OVERGEWICHT

Een hoge concentratie van vet in het bloed lijdt tot afzettingen langs de slagaders, wat de bloedsomloop vertraagt en kan leiden tot pijn of andere problemen. Het risico op een infarct verhoogt met een factor 1,5 in het geval van overgewicht tussen 10 en 30 % en met een factor 2 bij overgewicht van meer dan 30 %. Bovendien bewegen de personen met overgewicht doorgaans ook veel minder. Hun spiermassa blijkt dus vaak onvoldoende om ondersteuning en bescherming te bieden aan de bot- en gewrichtstructuur, wat kan leiden tot vrij ernstige rugpijn en gewrichtsproblemen ter hoogte van de onderste ledematen (artrose).

 

HUBER®

De oefeningen op HUBER® 360 zorgen voor meer mobiliteit, kracht, evenwicht en weerstand bij personen met overgewicht. Deze globale en ludieke behandeling brengt de patiënt geleidelijk weer in beweging en geeft hem/haar weer zin om te bewegen. De hersenen zijn trouwens de grootste verbruiker van glucose in ons lichaam. Door de training van de spieren en de hersenen te combineren, maakt de HUBER® het mogelijk om veel meer calorieën te verbranden dan een klassieke activiteit. Tegelijk wordt ook de hartslag verlaagd. Naast het verminderen van de cardiovasculaire risico’s, verlicht de HUBER® rugpijn door de diepe spieren van de wervelkolom te versterken.

 

ENDERMOLOGIE® MEDICAL

Door de natuurlijke lipolyse te stimuleren maakt de endermologie® médical-techniek vetten, met name de meest hardnekkige (gluteofemorale vetten bij vrouwen en buikvet bij mannen) los. Bovendien verstevigt deze behandeling, aan de hand van specifieke bewegingen, de huid die is uitgerekt door het gewichtsverlies en activeert het de bloedsomloop om veneuze aandoeningen te voorkomen en spanning ter hoogte van de rug te ontspannen.

 

CHIRURGIE BIJ OBESITAS

 

Wanneer het BMI hoger is dan 35/40 spreekt men van ernstige (morbide) obesitas en hiervoor bestaan weinig oplossingen, buiten chirurgie. Dan begint de patiënt aan een lang parcours. De kinesitherapeut bekleedt een prominente plaats bij de behandeling van obesitas, door vanaf de voorbereiding van de patiënt in te staan voor de evaluatie van zijn/haar fysieke capaciteiten en voor de behandeling van pathologiën die te wijten zijn aan het overgewicht en vervolgens voor en na de operatie te helpen met het gewichtsverlies, de patiënt opnieuw vertrouwd te maken met lichaamsbeweging of om de littekens en onvermijdelijke huidverslapping na het verlies van kilo’s te behandelen alvorens de reconstructieve chirurgie.

 

HUBER®

Voor de operatie zorgen de oefeningen op de HUBER® voor een druk op het volledige lichaam om de gewrichten te mobiliseren en de spieren te versterken.

Na kan de patiënt, met behulp van de HUBER® en de geïntegreerde krachtsensoren en afwisselende bewegingen van het platform, opnieuw een fysieke activiteit beoefenen die is aangepast aan zijn/haar capaciteiten door het uithoudingsvermogen te verbeteren maar ook om vetmassa te verliezen om de autonomie te herwinnen.

 

ENDERMOLOGIE® MEDICAL

Voor de operatie bereidt de endermologie® médical-techniek het weefsel voor om de resultaten van de chirurgische ingreep te optimaliseren. De mechanische stimulatie, die wordt gegenereerd door de LPG-behandelingskop, activeert de bloedsomloop om de verschijning van oedeem te voorkomen, spanning te verminderen en stijfheid te verlichten.

Na de operatie bevordert deze behandeling op een natuurlijke manier het littekenproces door het weefsel soepel en elastisch te maken, door de risico’s op fibrose te beperken en te helpen bij het hertekenen van de contouren door in te werken op de afvoer van vetten en de huidverslapping.

0

Your Cart