We moeten er toch echt aan gaan geloven. De zomer is voorbij, het word steeds kouder, het word winter. De winter garderobe is van zolder en als we naar buiten gaan trekken we een lekkere dikke jas aan en om eerlijk te zijn, ik soms zelfs al een extra laagje of handschoenen en sjaal 🙂 Je huid heeft die extra bescherming ook nodig, dus het word tijd om onze huid winter klaar te maken!
Hieronder ons 5 stappenplan:
STAP 1
Tijdens de zomer beschermt onze huid zich tegen de zon, het resultaat: een dikkere hoornlaag. Om te blijven stralen tijdens de koudere maanden, gaan we deze hoornlaag verdunnen. Dat kan op verschillende manieren: je kunt een thuisproduct gebruiken waar schuurpartikels inzitten (Clean & Active cream peeling/scrub) of enzymen (Clean & Active enzyme peeling). Deze laatste is milder en ook geschikt voor de gevoelige huid. Heb je een acne neigende huid? Gebruik deze enzyme peeling dan dun als crème voor het slapen gaan (in de ochtend afhalen). Je mag dit best 1 tot 2 maal per week doen (afhankelijk van je huidtype), hiermee stimuleer je cel vernieuwing. Het resultaat: een frisse, gezonde en stralende huid. Als je iedere dag wil “exfoliëren”, wat zeker een mooi resultaat oplevert, gebruik dan een speciale exfoliator, bijvoorbeeld KLAPP exfoliator voor droge of vette huid.
Je kunt het ook drastischer aanpakken en een peel behandeling ondergaan bij de schoonheidsspecialiste. Het resultaat is verbluffend, je ontspant tijdens een heerlijk momentje voor jezelf en je krijgt direct een goede huidanalyse en thuisadvies. De ASA Peel of de C PURE zijn beide een uitstekende peeling en deze verfijnen ook nog lijntjes, verbeteren de structuur van je huid en oneffenheden, pigmentatie en onzuiverheden zijn ook verleden tijd!
STAP 2
Je huid is door de zon flink uitgedroogd, hij moet omschakelen naar een drogere lucht en de verwarming gaat af en toe weer eens aan. De huid kan wat onrustig, grauw, droog of zelfs schilferig zijn. Gebruik een goede cleanser! Het is belangrijk dat je een cleanser hebt die je vochtbalans op peil houd. Stop met reinigen met de bekende plens water, dit reinigt namelijk niet en droogt enorm uit! Reinig je niet goed, dan stapelen dode huidcellen zich op en kan het vuil niet weg. Gevolg: een droge huid met pukkels en bultjes. Wil je niet, dus: reinigen. 🙂
Ook mag je een vollere crème gaan gebruiken dan je doet in de zomer. Deze crèmes hebben zwaardere formules, een hogere dosering aan ingrediënten en zijn daarom betere bescherming tegen extreme weersomstandigheden.
Kijk ook uit met heet water en sta niet te lang onder een hete douche, ook al is dat heel lekker 🙂 I know… Smeer je voor het slapen gaan lekker in met een dikkere laag crème en bodylotion. In de nacht gaat je lichaam werken, afvalstoffen afscheiden, voeding opnemen en herstellen. Gebruik je de bodylotion van KLAPP Hyaluronic, word de vochtbalans heel goed op peil gehouden en houd je een strakke goed gehydrateerde huid. TIP Deze lotion is afgeprijsd deze week, samen met de handcare van KLAPP Hyaluronic. Houd FB in de gaten!
STAP 3
Nou begrijp ik dat je je kleurtje van de zomer wil behouden, alleen de zonnebank is niet ècht de oplossing. Het kan je wel de zogenaamde vitamine boost geven, gezond voor je huid is het niet. Het beste kun je iedere week een spraytan product gebruiken. Zorg ervoor dat je je huid van te voren mooi peelt en je hebt een geweldig mooie egale bruine teint. Ik verkoop in de salon de producten van The Other Sun waar naast suikerriet, kokosolie, aloë vera en bloemenextract in zit. Hierdoor ruikt het heerlijk, maar is het ook nog eens 100% natuurlijk. Je word niet groen of oranje en het is perfect zelf thuis te doen. Je ziet er zelfs natuurlijker uit dan onder de zonnebank en ik hoef jullie niet te vertellen dat het ook veel gezonder is.
De zon schijnt minder, dat is een feit. En onze huid mist die vitamine C. Neem dus wat extra vitamine C in of verwen je huid en ga smeren met de vitamine C lijn van KLAPP. Deze lijn heeft geweldige ruikende en schuimende reiniging, tonic en peeling die je voor zowel gezicht en lichaam kunt gebruiken. Lekker makkelijk onder de douche 🙂
STAP 4
Een mooie huid straalt van binnenuit. Eet daarom gezond en gevarieerd. Met name in de koude maanden van het jaar heeft je huid, net zoals je lichaam extra behoefte aan gezonde vetten (vis) en vitaminen (vers fruit, wintergroenten en noten). Eet ook eens zoete aardappelen en mango, deze zitten vol met vitamine A.
STAP 5
Tot slot: vergeet je lippen niet! Die kunnen in de winter erg droog aanvoelen of er ontstaan zelfs scheurtjes of velletjes. Dit komt door de wisselende temperaturen, waaraan ze steeds worden blootgesteld. Scrub je lippen daarom regelmatig, dit kan ook met een beetje kristalsuiker. Smeer ze daarna in met een beetje balsem of dagcreme, zodat ze gevoed worden en herstellen. Smeer liever niet iedere dag met een vette balsem, je lippen wennen hier aan en wanneer je dan eens geen balsem gebruikt kunnen ze dit verschil moeilijk verdragen, waardoor het sneller fout gaat.
By The Way Handschoenen dragen mag best wel al hoor. Overdreven?! Neeeeee 😉, het is soms toch ècht koud mensen!! Bovendien is je huid hierdoor extra beschermt tegen roodheid, bevriezing en droogheid.
Laat mij weten in een reactie wat jij doet om je huid in de winter goed op peil te houden en ontvang 10% korting op jou product aan keuze!
Liefs,
Tamara Beau d’or

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *