schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

Bij sommige vrouwen steken de binnenste schaamlippen verder uit dan normaal. Na de bevalling kunnen de binnenste schaamlippen groter worden, maar het kan ook simpelweg komen door hoe deze ontwikkeld zijn in de puberteit.

Hierdoor kan er ongemak worden ervaren en een schaamlipcorrectie is dan een relatief eenvoudige oplossing.

Hoe gaat een schaamlipcorrectie in zijn werk?

Jouw arts bepaald hoeveel huidoverschot er verwijderd gaat worden en zal je plaatselijk verdoven. Het overtollige weefsel word weggehaald en de bloedvaatjes worden nauwgezet dicht gebrand. Uiteraard voel je hier niets van. De wond word zorgvuldig gesloten en het herstel kan beginnen.

Voor wie is de schaamlipcorrectie geschikt?

Een schaamlipcorrectie wordt uitgevoerd wanneer de binnenste schaamlippen ongemak en pijn veroorzaken. Evengoed wordt deze operatie uitgevoerd uit esthetisch oogpunt.
Een schaamlipverkleining zorgt voor een betere verhouding tussen beide schaamlippen en tussen de buitenste en binnenste schaamlippen.
Te grote binnenste schaamlippen kunnen last geven bij bijvoorbeeld sporten, strakke kleding, fietsen of paardrijden.
Een schaamlipcorrectie is een eenvoudige ingreep met een snel herstel.

Herstel en resultaat

Direct na de operatie zijn de schaamlippen gezwollen, je kunt enig bloedverlies hebben. De dag na de ingreep kan de zwelling toenemen, ook kun je last hebben van bloeduitstortingen.
Je kunt de zwelling wat wegnemen door zoveel mogelijk op een opgerolde handdoek te zitten en in de eerste 2 dagen ieder uur te koelen voor 10 minuten.
Na 2 weken zijn de meeste klachten afgenomen.
Je mag eventueel ongemak bestrijden met paracetamol.

Littekens van de een schaamlipcorrectie (binnenste labia) zijn nauwelijks zichtbaar. Dit weefsel geneest snel.
Aan de gevoeligheid van de schaamlippen verandert in principe niets, echter kan er bij ieder litteken een kleine gevoeligheid ontstaan. Dit komt echter zelden voor in deze zone.

Consult

Wanneer je nadenkt over een schaamlipcorrectie, nodigen we je graag uit op een gratis en vrijblijvend consult. Onze arts kijkt dan samen met jou hoe we jouw cosmetisch doel kunnen bereiken en of deze behandeling de juiste is voor jou.
Onze arts legt je uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en je kunt al jouw vragen aan hem stellen.Reactie plaatsen