ooglidcorrectie

Boven ooglidcorrectie

Een overschot aan huid bij de bovenoogleden kan zorgen voor een oudere en vermoeide blik. De huid van de oogleden is zeer dun en kan naarmate de tijd haar elasticiteit verliezen. Wanneer de huid ouder wordt, verslapt het onderhuidse bindweefsel en kan het onderliggende vetweefsel naar voren worden geduwd. Dit kan klachten geven zoals een beperking van het zicht, hoofdpijn en een zwaar gevoel rondom de ogen. Vaak is dit aanleiding tot een bovenooglidcorrectie door middel van plastische chirurgie.

Vooraf aan de behandeling zullen de oogleden worden schoongemaakt en afgetekend met inkt. Om littekens zoveel mogelijk te beperken, worden de snijlijntjes in de oogplooien getekend. De oogleden worden plaatselijk verdoofd die u na uitwerking niet meer voelt. Met een elektrische mes zal het overschot aan huid en spier worden verwijderd met eventueel een te veel aan vetweefsel. Na de ingreep zal de huid worden dicht gehecht. Een bovenooglidcorrectie kan tussen de 30 en 45 minuten duren.

Wij raden aan om tijdelijk te stoppen met roken, omdat nicotine problemen kan opleveren bij de wondgenezing.
Ook dient er geen make up gedragen te worden tijdens de behandeling.
Tevens vragen we om niet alleen naar huis te reizen na de behandeling. Zorg altijd dat je begeleiding bij hebt.

De hechtingen bij een bovenooglid correctie zijn niet oplosbaar. Deze worden na zeven dagen in de kliniek verwijderd. Eventuele wondjes zullen met pleisters worden bedekt.

Zwemmen en make-up aanbrengen worden ten zeerste afgeraden totdat de hechtingen zijn verwijderd. Douchen mag, maar zorg dat u uw oogleden bedekt en droog houdt. Dit is bevorderlijk voor een mooie genezing. Werken is toegestaan, maar vermijd het tillen van zware voorwerpen vanwege de druk die op de ogen kan komen staan.

Het resultaat van een bovenooglid correctie is langdurig. In enkele gevallen zijn er herhaal behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. In de praktijk zien we dat dit dan pas na 5-10 jaar is.

Complicaties en nazorg

Zoals bij alle chirurgische ingrepen zijn er enkele risico’s op complicaties, maar deze komen zelden voor. Enkele complicaties die voor kunnen komen zijn nabloedingen en infecties. In beide gevallen word je aangeraden om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen.

Complicaties zoals het moeilijk openen en sluiten van de oogleden, roodheid en zwellingen zullen binnen enkele dagen tot weken wegtrekken.

Consult

Vooraf aan de behandeling vindt er een deskundig consult gesprek plaats met de arts. Als u vragen heeft, kunt u deze hier stellen. Onze arts legt je precies uit wat je kan verwachten van de ingreep.

De arts zal u tijdens de behandeling vertellen het gebruik van bepaalde medicijnen te stoppen. Deze bestaan onder andere uit Cumarine, Marcoumar, Sinaspril, Ascal, APC en Asperine.


Reactie plaatsen