facelift

Facelift

Wanneer je ouder word neemt de elasticiteit en volume van de huid af. In sommige gevallen neemt dat dermate vorm aan dat je na kunt denken over een zogenoemde facelift.
Een facelift kan de contouren van je gezicht herstellen, zodat je er jonger en meer uitgerust uitziet.

Onze arts zal niet zomaar voor een facelift kiezen, omdat er tal van andere oplossingen zijn waarbij we niet invasief een huid strakker krijgen. Kom daarom gerust eens op consult en win je advies in. Samen kijken jullie naar de mooiste en beste oplossing voor jou.

Er zijn diverse soorten facelifts.
Een S lift is de minst ingrijpende lift. Hierbij wordt de huid strakker getrokken zonder de onderliggende weefsels erbij te betrekken. Je krijgt hierdoor een strakkere kaaklijn, maar de bekende hamsterwangen zijn hiermee niet weg. Evenals de rimpels rondom de mond en lippen gaan hierdoor niet weg.

Bij de MACS lift gaan we een stapje verder. We liften niet alleen de huid van de wang maar ook onderliggend steunweefsel. Hierdoor kunnen we de hamsterwangen corrigeren. De hals word niet meegenomen.

Wanneer de hals ook verslapt is, kun je beter een face halslift uitvoeren. 

Hoe gaat een facelift in zijn werk?

Voor de ingreep tekent onze arts de plek af waar de incisie plaatsvindt. Bij een S lift of MACS lift wordt de incisie vlak voor de oorschelp gemaakt waardoor je deze nauwelijks ziet na genezing.
Bij een face halslift loopt de snede vanaf de slaap in de haarlijn naar beneden voor en achter de oorschelp langs. De insnede loopt achter het oor iets verder door in de haarlijn, zodat ook de hals gelift kan worden.

Nadat de huid los is gemaakt van het onderliggende weefsel, wordt de huid richting het oor getrokken zodat de kaaklijn zijn oorspronkelijke contour terug krijgt. Het overtollige weefsel word in de vorm van een S verwijderd en netjes vast gehecht.

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Herstel en resultaat

Na een facelift kun je een trekkende pijn ervaren, deze is goed te hebben. Het gebied rondom de oren kan gevoelig, blauw, beurs en gezwollen zijn. Het litteken kan rood en wat opgezet zijn, dit hoort erbij.
In de eerste dagen zullen de zwellingen en bloeduitstortingen toenemen. Je kunt deze verminderen door in deze dagen ieder uur te koelen voor 10 minuten.

De huid zal enkele weken harder aanvoelen en soms heb je tijdelijk minder gevoel. Dit zal geleidelijk terugkomen.
Na enkele weken kom je ter controle terug in de kliniek.

Wij raden aan om te starten met litteken crème zodra de wond gesloten is en de korstjes verdwenen zijn. Je mag dit twee maal daags op de gesloten wond smeren zodat je de kans vergroot op een mooie genezing. Deze instructies krijg je nog eens mee wanneer je op controle komt.

Consult

Denk je na over een facelift? Kom dan eens vrijblijvend op consult. Samen met onze arts bekijk je of dit de beste en mooiste oplossing is voor jou.  


facelift
Reactie plaatsen