lipolaser

Lipolaser Liposuctie

Liposuctie met behulp van de lipolaser

Naarmate men ouder wordt ontstaat er huidverslapping en ontstaat er volumeverlies. Met de lipolaser behandeling wordt door middel van laserlicht via een speciale fiber warmte afgegeven aan het vetweefsel, waardoor de vetcellen beschadigen en worden afgebroken. Daarnaast treedt er huidverstrakking op.

Hoe werkt de lipolaser behandeling?

Een lipolaser behandeling wordt onder plaatselijke verdoving worden gedaan. Bij de ingreep zal de arts als eerste de probleemgebieden aftekenen. Na de verdoving wordt via een aantal prikgaatjes de laser canule onderhuids ingebracht. De arts zal de canule onderhuids heen en weer bewegen, waarbij aan het uiteinde van de canule warmte af wordt gegeven. Deze warmte zorgt ervoor dat het vetweefsel wordt weggesmolten. De insteekopeningetjes zijn zo klein dat deze in de meeste gevallen niet hoeven te worden gehecht.

Voor wie is de lipolaser behandeling?

We behandelen de onderstaande gebieden met overtollig vetweefsel:

 • Kaaklijn
 • Onderhuid
 • Bovenarmen
 • Maag
 • Buik
 • Lovehandles
 • Tapijt
 • Onderrug
 • Billen
 • Bovenbenen
 • Binnenkant knieën

Herstel en resultaat

 • Na de laserbehandeling kan er nog verdoving onder de huid zitten. Het gebied is daardoor nog wat gezwollen.
 • De eerste week:
  De hechtingen worden er na een week uitgehaald, je komt hiervoor op controle in de kliniek.
  In de eerste week mag er geen intensieve lichamelijke inspanning gedaan worden.
  Je krijgt een antibiotica kuur voor een week.
  De eerste dagen heb je last van een beurs gevoel, je mag voor deze pijn paracetamol nemen.
  Je zal bloeduitstortingen hebben, je kunt dit minimaliseren door een week voor de behandeling te starten met arnica druppels. Deze mag je tot een week na de behandeling innemen.
  De huid zal in het begin wat gevoelloos zijn, dit komt terug in de maanden na de behandeling.
 • Er wordt een compressieverband aangebracht. Afhankelijk van welke zone behandeld is dien je deze minimaal zeven dagen tot acht weken te dragen, wij adviseren je daarover bij de after lipo behandelingen.
  Hierdoor wordt het vocht dat nog uit de insteekopeningetjes komt geabsorbeerd. Door de druk van het verband wordt de zwelling tegengegaan en een begin gemaakt met het herstellen van de huid.
  De eerste dagen kan er sprake zijn van wat zwelling en blauwe plekken, die snel weer verdwijnen.
  In de eerste weken na de behandeling zal de vetreductie al zichtbaar zijn, die wekelijks toeneemt. De huidverstrakking komt later en after lipo behandelingen vinden wij belangrijk daarvoor.
 • Om de zwelling onder controle te houden raden we aan om een compressie pak aan te schaffen. Er zijn veel pakken in de omloop, maar we zien te vaak dat deze pakken niet voldoende compressie geven. Wij verkopen pakken uit colombia en we merken dat deze pakken velen malen beter zijn.
 • Voor de huidverstrakking en shaping raden we aan om after lipomassages te nemen (niet nodig voor het gezicht). Deze massages zorgen voor 50% van het eindresultaat! Na drie dagen kunnen we starten met lymfedrainage, dit blijven we drie weken lang eens per week doen of zolang het vocht aanwezig is. Door de ingreep zal het lichaam wondvocht aanmaken, met deze after lipo massage helpen we het lichaam met het afvoeren van dit vocht, zo zal het sneller herstellen. Daarna starten we eens per week met shapen en huidverstrakking. We kunnen de huid nu nog perfect in vorm kneden! Hiervoor gebruiken we diverse specialistische technieken, zoals radiofrequentie, madero houttherapie, taping en wrapping. Iedere massage zal er anders uitzien en we zullen toepassen waar de behandelde zone op dat moment behoefte aan heeft. Zo behalen we in ongeveer 15 sessies een prachtig resultaat. Bij deze sessies zitten ook de lymfedrainage sessies vanaf dag 1 na de operatie.
 • De eindresultaten zijn na drie tot zes maanden goed zichtbaar.

Wat is het verschil tussen liposuctie en lipolaser?

Soms kiezen we ervoor om beide technieken in te zetten tijdens een behandeling.
Met liposuctie zuigen we overtollig vetweefsel weg, we kiezen hiervoor wanneer er sprake is van een grote zone met vetweefsel.
Met de lipolaser branden we het vetweefsel weg. Door de warmte van de lipolaser wordt het behandelend weefsel aangezet tot het vormen van collageen en elastine. Deze stofjes zorgen ervoor dat de huid goed terug veert na de ingreep. Deze techniek passen we daarom altijd toe en in sommige gevallen combineren we hem met de liposuctie.

Risico's en complicatie

Lipolaser behandeling is een beperkt invasieve ingreep. De insteekopeningen voor de canule hebben een minimale doorsnede. Desondanks is er een klein risico op het ontstaan van een infectie. Om dit te voorkomen zal er enkele dagen antibiotica voorgeschreven worden. Verder is er een klein risico op het ontstaan van brandwonden in de huid. Deze zullen in de meeste gevallen spontaan genezen.

Raadplegen

Voorafgaand aan de behandeling zal er een consult plaatsvinden met onze arts. De arts zal in samenspraak met jou de wensen, mogelijkheden en kosten bespreken. Bovendien kun je ten tijden van dit vrijblijvende consult al jouw vragen stellen.

Reactie plaatsen