antizweet zweten behandeling

Anti zweet behandeling

Bij overmatig zweten kan door middel van injectie het zweten worden verminderd of volledig stil worden gelegd. Botuline toxine werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels, voorhoofd, voeten of handen. 
Daarnaast hebben we een laser behandeling tegen overmatig zweten met blijvend resultaat, de MiraDry behandeling. Kijk daarvoor onder het kopje "Lichaam en afslanken". 


Hoe werkt de anti zweet behandeling met botuline toxine?

Botuline toxine blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. 
Ons lichaam bevat 2-4 miljoen zweetklieren waarvan bijvoorbeeld slechts 2% zich in onze oksel bevindt. Het elimineren van enkele percentages zweetklieren heeft geen gevolgen voor het afkoelingsvermogen van uw lichaam. Je zal dus niet ergens anders opeens meer gaan zweten of schade aanrichten aan je lichaam. 

De behandeling die het meest door onze arts wordt uitgevoerd is de Botuline toxine anti-transpiratie behandeling van beide oksels. 
Eventueel kunnen ook voorhoofd, handen of voeten behandeld worden. 

Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde spier- of zenuwaandoeningen mogen niet behandeld worden. Er zijn geen bijwerkingen bekend van het gebruik van Botuline toxine bij anti-transpiratie behandelingen. 

Het is belangrijk dat je oksels zijn geschoren voor de behandeling. Er is geen verdovingscrème nodig. De Botuline toxine anti-transpiratie behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Herstel en resultaat

De eerste keer heb je 4 tot 6 maanden plezier van een Botuline toxine anti-transpiratie behandeling. 
Het effect van een vervolgbehandeling houdt 8 tot 12 maanden aan.

Consult

Tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek wordt gekeken of je geschikt bent voor een Botuline toxine anti-transpiratiebehandeling of wellicht is de MiraDry behandeling wel het beste. 
Een consult is bedoeld om jou kennis te laten maken met onze arts en bepaalde aspecten van de behandeling, zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten te bespreken. Tevens wordt er bekeken wat jouw verwachtingen en wensen zijn over de behandeling. 


Reactie plaatsen