beau-dor-CO2laser-veghel

CO2 laser

De fractionele CO2 laser is fantastisch in te zetten als u huidveroudering wilt aanpakken. De CO2 laser wordt daarom ook actief ingezet bij het verminderen van rimpels, het verstrakken en egaliseren van de huid en het verkleinen van poriën. De CO2 laser zorgt voor een stralende, jongere en frisse huid, zonder dat daarbij gebruikt wordt gemaakt van invasieve methoden

Hoe werkt de CO2 laser?

De CO2 Laser straalt licht uit van 10.600 nanometer wat zich richt op het vocht in de huid. Door het afgeven van de impuls wordt energie van de CO2 laser aangemaakt die het vocht in de huid zal laten verdampen en gangen maakt in de vorm van een raster. Deze geavanceerde techniek “resurfacing” zorgt ervoor dat er geen thermische schade plaatsvindt. Het gezonde weefsel rondom deze ruimtes zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces begint. 

De CO2 laser is een intensieve behandeling waarbij 1 tot 3 behandelingen uitgevoerd moeten worden om een optimaal resultaat te bereiken. Het is een behandeling met weinig compilaties, het is veilig en zeer doeltreffend. De resultaten zijn snel zichtbaar en de herstelperiode is relatief kort.

De laserstraal van de CO2 laser dringt tot diep in de lederhuid oftewel de dermis binnen. Hierdoor worden eveneens de fibroblasten geactiveerd waarbij de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Het resultaat is een mooie, egale en stralende huid!

Voor wie is de CO2 laser?

De CO2 laser is geschikt voor eenieder die graag een verbetering van de huid wil verwezenlijken.  De huid wordt structureel verbetert, oogt en voelt gezonder. De C02 laser wordt dan ook volop ingezet bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, vervagen van littekens, verwijderen van onschadelijke huidaandoeningen denkende aan wratjes. Bovendien is de CO2 laser bij uitstek geschikt voor huidverjonging en huidversteviging in het gezicht, decolleté en de handen. Je kunt deze behandeling het beste toepassen bij:

  1. Pigmentatie
  2. Acne- en chirurgische littekens
  3. Grove poriën
  4. Licht- en zonbeschadigde huid
  5. Fijne lijntjes en rimpels
  6. Slappe huid
  7. Striae of zwangerschapsstriemen
  8. Oneffenheden van de huid
  9. Verstrakking van de verslapte huid boven de knieën en bovenarmen

Herstel en resultaat

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelende gebied. Direct na de behandeling zal de huid rood en gezwollen zijn. Dit gevoel kan tot 45 minuten aanhouden.  

De huid kan aanvoelen alsof deze verbrand is en er ontstaan kleine korstjes. Deze korstjes vallen er na enkele dagen af, waarna de huid zich zal gaan vernieuwen.
Na gemiddeld 1 à 2 twee weken is de huid weer hersteld. De activiteit van collageen en elastine zal na de behandeling 3 tot 6 maanden aanhouden.

Het is aan te raden om één keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten uitvoeren om zo het optimale resultaat te behouden.

Consult

Wij adviseren u om eerst een afspraak te maken voor een gratis consult van 15 minuten. De behandelaar informeert u over de behandeling, de te verwachten resultaten en de nabehandeling. 

Reactie plaatsen