Ooglidcorrectie boven

Een overschot aan huid bij de bovenoogleden kan zorgen voor een oudere en vermoeide blik. De huid van de oogleden is zeer dun en kan naarmate de tijd haar elasticiteit verliezen. Wanneer de huid ouder wordt, verslapt het onderhuidse bindweefsel en kan het onderliggende vetweefsel naar voren worden geduwd. Dit kan klachten geven zoals een beperking van het zicht, hoofdpijn en een zwaar gevoel rondom de ogen. Vaak is dit aanleiding tot een bovenooglidcorrectie door middel van plastische chirurgie.

Ooglidcorrectie onder

Veel mensen krijgen last van wallen onder de ogen. Dit wordt veroorzaakt door vochtophoping of door het afzakken van het plaatselijke vet rondom de ogen. Daarnaast zal de kringspier rondom de ogen in de loop der jaren afnemen, waardoor het onderooglid losser komt te liggen. Dit is operatief te corrigeren met behulp van een onderooglidcorrectie.

Vooraf aan de behandeling

Vooraf aan de behandeling vindt er een deskundig en gratis consult plaats met de arts. Dit vindt plaats in onze salon of direct in de kliniek. Je krijgt een uitgebreid advies, instructies en je kunt al je vragen stellen. Ook worden hier nazorginstructies gedeeld.

De behandeling

Vooraf aan de behandeling zullen de oogleden worden schoongemaakt en afgetekend met inkt. Om littekens zoveel mogelijk te beperken, worden de snijlijntjes in de oogplooien getekend. Met een elektrische mes zal het overschot aan huid en spier worden verwijderd met eventueel een te veel aan vetweefsel. Na de ingreep zal de huid worden dicht gehecht. Een ooglidcorrectie aan de bovenoogleden kan tussen de 30 en 45 minuten duren.
Een onderooglidcorrectie zal plaats vinden als vast wordt gesteld dat de oorzaak komt door overtollig huid en vetafzakking. Om littekens zoveel mogelijk te beperken, wordt er vlak onder de onderste wimperrand gesneden. Het overtollige huid en vet wordt verwijderd en het huid wordt dicht gehecht aan de wimperrand. Een onderooglidcorrectie duurt gemiddeld 1 uur.
Bij beide ingrepen worden de oogleden plaatselijk verdoofd.

Na de behandeling

De hechtingen bij een bovenooglid correctie zijn niet oplosbaar, dus deze worden na zeven dagen in de kliniek verwijderd. Eventuele wondjes zullen met pleisters worden bedekt. Het is aan te raden om niet alleen naar huis te reizen na de behandeling, dus zorg altijd dat u begeleiding bij u heeft.

Wist je dat?
Een ooglidcorrectie ook uit te voeren is met de PlexR! Klik hier voor de mogelijkheden.

Ooglidcorrectie boven  €    850.00
Ooglidcorrectie onder  € 1500.00
Boven en onder € 2350.00

Boek jouw gratis consult!

0

Your Cart