Nagenoeg alle kaalheid bij mannen is te wijten aan de gevoeligheid voor androgene hormonen.
Deze gevoeligheid heeft een sterke genetische component.
Alleen de haren boven op de scalp kunnen gevoelig zijn voor deze hormonen. Hierdoor ontstaat het typische patroon van mannelijke kaalheid. De haren aan de zijkant en achterkant zijn niet gevoelig voor dit hormoon, daarom maakt men bij haartransplantatie dan ook gebruik van deze haren.

Wat gebeurt er met je haar?
Zowel mannen als vrouwen maken het hormoon testosteron aan. Mannen in veel grotere mate dan vrouwen. Een deel van dit hormoon word omgezet in Dihydrotestosteron, oftewel DHT. Dit gebeurt onder invloed van het enzym, 5alpha-reductase.
Een groot aantal mannen hebben haar dat gevoelig is voor dit hormoon en het zorgt er dus voor dat je haar geleidelijk steeds dunner, zwakker wordt en uiteindelijk verdwijnt.

Om kaalheid te stoppen is het met name bij mannen dus van belang om de vorming van DHT te stoppen of in ieder geval af te remmen. Er zijn twee medicijnen die dit heel goed doen, finasteride en dutasteride. Dit zijn medicijnen de alleen door een arts mogen worden voorgeschreven en veel bijwerkingen hebben, zoals erectiestoornissen en depressies.

Er zijn echter ook een aantal natuurlijke voedingssuplementen met dezelfde werking, zoals zaagbladpalm, lycopene en pompoenpitolie.
Deze natuurlijke stoffen zorgen ervoor dat het enzym 5alpha-reductase je testosteron niet kunnen omzetten in DHT. Deze stoffen hebben geen bijwerkingen en dragen zelfs alleen maar bij tot een gezonde prostaat en laag cholesterol gehalte.

Wanneer je als man hebt besloten dat je van je dunner of kalende haar af wil en een Hair Rescue behandeling ondergaat, is het dus van belang dat je daarbij dit voedingssupplement neemt.
Tijdens ieder consult stellen wij vast hoe de rol van DHT de kaalheid veroorzaakt en mocht het noodzakelijk zijn adviseren wij dit voedingssupplement.

In sommige gevallen treedt dit verschijnsel ook bij vrouwen op, zij hebben dan ook baat bij dit supplement.

 

DHT blocker beau d'or veghel uden brabant haarverlies haaruitval hair rescue