Hair extensions zijn plukken echt of nep-haar die je tussen je eigen haren kan (laten) zetten, waardoor het langer en/of voller wordt. Zowel onder beroemde als ‘normale’ vrouwen zijn de haarverlengende stukken populair. Het leuke is dat je er alle kanten mee op kunt. Je kunt ervoor kiezen om tussen al je haar extensions te plaatsen, maar je kan ook kiezen voor een paar plukken. Ook kun je kiezen voor verschillende kleuren. Het leuke hieraan is dat je binnen no time jouw ideale kapsel kunt creëren.

Welke soorten hair extensions zijn er?

Hair extensions kun je vinden in alle soorten en maten. Van lang tot kort, van zwart tot blond en van krul tot steil. Je hebt hair extensions gemaakt van synthetisch oftewel nep haar, maar ook van echt haar. Echt haar komt meestal uit het buitenland en is in principe duurder dan synthetisch haar. Hair extensions gemaakt van echt haar zijn over het algemeen mooier omdat ze er natuurlijker uit zien. Het voordeel daarvan is dat ze langer goed blijven en je kan er alles mee doen wat je met je eigen haar ook zou kunnen doen, zoals föhnen en stijlen.

De verschillende soorten hair extensions die ik aanbied.

Er zijn verschillende manieren waarop hair extensions in je haar kunnen worden geplaatst. Je hebt hair extensions die je er zo in en uit kunt halen, maar ook extensions die echt vast blijven zitten. We zetten ze even op een rijtje:

Clip-ins

Clip-in extensions zijn haarmatjes verkrijgbaar in alle lengtes en breedtes, die je in je haar kunt vastzetten met clipjes. Het vastclippen heb je zo onder de knie en kost je dan maar een paar minuutjes. Het is wel handig, vooral als je heel glad haar hebt, om eerst je haar dicht bij de wortel te touperen en te besprayen met haarlak. Het haar wordt dan stugger, waardoor de clip-ins beter blijven zitten. Voordelen van clip in extensions: Het eruit halen gaat super snel en makkelijk. Het fijne hieraan is dat je je extensions kan dragen wanneer jij er zin in hebt. Dit is handig als je er even een dagje geen zin in hebt, of als je gaat sporten, douchen of zwemmen. En ook dat is goed, want hoe minder vaak je ze nat maakt, hoe langer ze mooi blijven. Nog een groot voordeel is dat clip-ins je haar niet beschadigen. De voordelen kunnen ook nadelen zijn: misschien vind jij het juist wel vervelend om ze iedere dag opnieuw te moeten aanbrengen. En dat je er niet mee kunt douchen of zwemmen.

Weaves

Weaves zijn extensions in de vorm van matten die aan je eigen haar geweeft ofwel genaaid worden. Dat gebeurt door middel van cornrows en garen. Cornrows zijn dunne vlechtjes die op je hoofdhuid gemaakt worden met je eigen haar en dikke garen. Aan deze vlechtjes naaien ze de matten vast en zo krijg je een weave. Het voordeel van weaves is dat je het haarstuk niet iedere dag opnieuw hoeft te plaatsen. Ook kun je er alles mee doen wat je met je eigen haar ook zou kunnen doen. Het nadeel van weaves is dat het heel strak zit en dat er hard aan je haar en hoofdhuid wordt getrokken. Ook kun je last krijgen van een jeukende hoofdhuid, maar daar zijn producten voor. Daarnaast kun je merken dat je hoofdpijn krijgt. Dat komt door de cornrows die erg strak op je hoofdhuid vastzitten en het gewicht van het nieuwe haar.

Micro ring extensions

De microring hairextensions zijn losse strengen haar met aan de punt een miniscule opgerolde I-vormige tip. Deze hairextensions zijn te bevestigen dmv losse microringen en kunnen meerdere malen worden hergebruikt. Zowel de bevestiging als de verwijdering is eenvoudig en zonder lijmresten, daarnaast bespaart u hiermee 50% van uw tijd. Voor dit systeem heeft u geen warmtetang of verwijdervloeitof meer nodig. Voor bevestiging gebruikt u uitsluitend een Loop naald en een platte tang.