In onze huid hebben we allemaal hele kleine haarvaatjes die er onder andere voor zorgen dat er voldoende voedingsstoffen, zuurstof en vocht in onze huid terecht komt. Tevens worden afvalstoffen afgevoerd. Bij inspanning, temperatuurverschillen of stress zetten deze haarvaatjes uit zodat de huid optimaal voorzien en ondersteund word. Er ontstaat dan een rode kleur, de bekende rode wangetjes.

CouperoseOnder normale omstandigheden sluiten deze haarvaatjes zich weer, echter bij couperose gebeurt dit niet. De haarvaatjes blijven uitgezet. Bij iemand die gevoelig is voor couperose kan dit verschijnsel zelfs al optreden na het drinken van een warme drank of alcohol en bij het eten van bepaalde voeding, denk aan pittige specerijen.

Veel mensen storen zich hieraan en de vaatjes verdwijnen absoluut niet vanzelf. Hoe couperose ontstaat is niet precies bekend. De ene keer is het een gevolg van de ontstekingsziekte rosacea, maar in veel gevallen treed couperose ook spontaan op. Het is wel te stellen dat couperose erfelijk bepaald is.

 

U kunt zelf al een aantal dingen doen, lees verder…

 

Het is belangrijk om na te gaan in hoeverre u last heeft van dit huidbeeld. Er zijn namelijk verschillende behandelmethodes, maar voor ieder van deze methodes gelden voor- en tegen argumenten.

– Laserbehandeling

– Vaatversterkende behandeling

– Camouflage d.m.v. visagie

– Elektro-coagulatie (dichtbranden van de haarvaatjes)

In eerste instantie zullen wij beginnen met een vaatversterkende behandeling i.c.m. ondersteunende thuisproducten. Uiteraard gebeurt dit in overleg en u zal ten alle tijden hierin geadviseerd en begeleid worden.

 

 

RosaceaHeeft u rosacea? Ook dan kunt u bij ons terecht!

Bij een huidanalyse zal blijken in hoeverre de ontstekingen aanwezig zijn en wat in uw geval het beste behandelplan is. In het uiterste geval dient u eerst een antibiotica kuur te volgen en zal ik u dus doorverwijzen naar uw huisarts. Tevens kan uw huisarts metronidazol voorschrijven. Dit helpt goed tegen de roodheid en puistjes, echter wanneer deze behandeling stopgezet word zullen de verschijnselen weer terug komen. Het werkt dus tijdelijk en ondersteunend.

 

 

Maak een afspraak voor een eerlijk en vrijblijvend advies.